Se VM utenlands i sommer

Se VM utenlands i sommer

Fotball-VM nærmer seg endelig, og fotballfans verden over gleder seg over at 4 års ventetid endelig er over. Vi nordmenn begynner å bli vant til at mesterskapet går av stabelen uten oss, og vi finner oss som vanlig andre lag å heie på. Alternativene er mange: Sverige, Danmark, England, Island. Fotball-VM blir en fest uansett hvem du heier på.

Det anbefales å oppleve et fotballmesterskap “live”, å være i en vertsnasjon og føle på stemningen. Selv uten kampbillett er det en utrolig opplevelse. Men Russland er av mange grunner ikke det mest attraktive reisemålet, og vi klandrer ingen for å legge alternative reiseplaner. Hvorfor ikke legge sommerferien til et land som deltar i VM? I det følgende presenterer vi våre 3 heteste tips for VM-ferien:

Berlin, Tyskland

‘Berlin’ - Tobias Nordhausen via Flickr (CC BY 2.0)

Berlin’ – Tobias Nordhausen via Flickr (CC BY 2.0)

Tyskland er blant favorittene til å vinne hele turneringen, og du kan sjekke oddsen hos Redbet hvor de er favoritter sammen med Brasil. Tyskerne tar seg stort sett minst til semifinalen i de store turneringene. Det gjør landet til et ypperlig reisemål for å se fotball-VM, og vi foreslår Berlin. Byen er blant de aller kuleste byene i Europa, og byr på en utrolig miks av kultur, historie og severdigheter du knapt finner noe annet sted på kontinentet.

Er du i Berlin anbefales må du se restene etter Berlin-muren, Checkpoint Charlie og det gåsehudfremkallende minnesmerket etter Auschwitz. Men, og dette er et stort men, Berlin er så mye mer enn blytung krigshistorie. Det er nymotens arkitektur, hippe bydeler, handlegater og førsteklasses mat- og drikkeopplevelser.

Vi tipper fotballgale tyskere vil vise mesterskapet overalt, både innendørs og utendørs i byens mange parker og torg. Selv uten VM-helten fra 2014 på laget vil det være folkefest i landet under turneringen, og med tyskerne blant favorittene kan du trygt reise “når som helst” og fortsatt oppleve folkefesten.

 ‘Radiant London’ - Alan Perestrello via Flickr (CC BY 2.0)

‘Radiant London’ – Alan Perestrello via Flickr (CC BY 2.0)

London, England
England er definitivt ikke blant favorittene til å vinne VM, og vi må mange tiår tilbake for å finne sist gang det var lavere forventninger til det engelske laget. Gary Lineker sa blant annet at England er sjanseløse i VM. Men det betyr ikke at fotball-VM ikke blir fulgt med argusøyne på balløya. Det vil være fotballfeber i hele landet, og du kan knapt gå en meter uten å bli eksponert for fotball.

Så hvorfor ikke kombinere det med uendelige shoppingmuligheter, musikaler, koselige barer og et utall attraksjoner? London er blant de mest populære reisemålene for nordmenn, og med god grunn. Byen trenger i grunn ingen større introduksjon.

Pakk kofferten, sett kursen mot London og opplev fotballverdenes aller største turnering i fotballens hjemland. PS: England er tippet til å ta seg videre fra sin gruppe, og da garanterer vi god stemning.

‘Copenhagen - John Anes via Flickr (CC BY 2.0)

‘Copenhagen – John Anes via Flickr (CC BY 2.0)

København, Danmark
Vårt siste tips er Danmark. Åge Hareides mannskap havnet i en overkommelig gruppe med Frankrike, Peru og Australia og er tippet å ta seg videre. Hva med en weekendtur til Købehavn for å oppleve stemningen i gatene? Du kommer deg til det mange mener er Skandinavias stiligste by på få timer fra Norge.

En kald Tuborg i hånden, en rød pølse fra en gatekiosk og en deilig is til dessert? Å smette inn på en av byens mange puber etter en lang handledag, for å se de danske drengene kjempe om å ta seg videre i VM? Ja, takk. Det er deilig å være norsk i Danmark.

God tur!​

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.