Ikke la deg skremme av sterk dollar

Reisetrender sommeren 2015:
Nordmenn trenger ikke la seg skremme av sterk dollar

Flyprisene synker, og vil fortsette å synke ifølge en ny rapport publisert av reisegiganten Expedia® i samarbeid med Airlines Reporting Corporation (ARC). Spesielt flyvningene fra Norge til USA har opplevd et prisfall det siste året, og kan dermed bidra til å kompensere for den sterke dollaren.

  • Gjennomsnittsprisene for flyvninger til populære reisemål i USA har falt i tråd med økt kapasitet hos flyselskap som Norwegian, som nå tilbyr flyvninger til reisemål som Miami, Orlando, New York og Los Angeles.
  • Med flypriser tilpasset valutakurs, viser rapporten at flyprisene har falt med i gjennomsnitt to prosent i Europa og Nord-Amerika i løpet av første halvår.
  • Noen av de mest populære flyrutene som har sett størst nedgang i pris, er fra Norge til Los Angeles, som har sunket med hele 22 prosent i gjennomsnitt fra i fjor.
  • Synkende flypriser bidrar også til å lette utfordringene når det kommer til det sterke pundet vs. kroner når det gjelder turer til London, hvor flyprisene fra Norge også har falt med 22 prosent i gjennomsnitt sammenlignet med fjoråret.

Annonse:

Plassering Reisemål Årlig prisendring
1 Los Angeles -22%
2 London -22%
3 Miami -21%
4 Lisboa -16%
5 Alicante -15%
6 New York -14%
7 Orlando -13%
8 København -3%
9 Roma -2%
10 Malaga 1%


*Årlige flyprisendringer fra norske flyplasser, basert på tall fra ARC

Expedia® spår at flyprisene vil fortsette å synke i 2015, med en gjennomsnittlig prisnedgang på mellom 4 og 6 prosent sammenlignet med fjoråret, for populære reisemål i Asia og Stillehavet, Europa, Latin-Amerika og Nord-Amerika.

USA på ferietoppen

Selv ikke den sterke dollaren ser ut til å påvirke våre ferievalg i sommer. Nå topper nemlig USA listen over våre favorittdestinasjoner for sommerferien, mens Spania og Kanariøyene ligger på andreplass. I fjor var rekkefølgen omvendt.

– Økningen i antall billetter med lavprisselskaper på ruter til USA byr også på større tilgjengelighet av lavprisbilletter. Dette åpner muligheter for mange. I tillegg viser en undersøkelse vi gjennomførte tidligere at bare 14 prosent av nordmenn ville booket ferien basert på hvor de får mest for pengene med tanke på lokal valuta. Dette er bare en bekreftelse på at flertallet ikke lar kursen legge en demper på ferieplanene, forklarer Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

2014 2015
Spania & Kanariøyene USA
USA Spania & Kanariøyene
Italia Italia
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Norge
Norge Frankrike
Hellas Polen
Danmark Danmark
Sverige Hellas
Tyskland Sverige
Kroatia Tyskland

*Nordmenns favorittdestinasjoner, basert på etterspørsel på Expedia.no, sommeren 2015 og 2014
Amerikanerne vil til gjengjeld utnytte de gunstige valutakursene, og tar lengre ferie i Europa i sommer. Expedia® og ARCs halvårsanalyse viser i tillegg at reisende i Nord-Amerika, Europa og Asia/Australia generelt sett velger å tilbringe mer av sin tid lengre borte fra heimen.

Pakkereiser sparer penger

Om vi ser på noen av de mest populære destinasjonene for norske reisende, ser vi at det fortsatt er mulig å finne gode tilbud ved å bestille fly og hotell sammen.

 

Reisemål Potensiell sparing i prosent for reisende fra Europa Potensiell sparing i kroner
New York 51% 21 292 kr
Paris 21% 2 231 kr
Roma 14% 2 067 kr
Barcelona 11% 1 268 kr
Amsterdam 11% 1 104 kr

*Potensielle besparelser ved kjøp av pakketurer på Expedia® 

– Vårt mål er å hjelpe folk til å gjøre det beste ut av tips og triks fra reise-insidere som hjelper dem å finne de beste tilbudene, slik at man kan begynne å glede seg til turen enda raskere. Det er for eksempel store besparelser å hente ved å bestille fly og hotell i en pakke. Hvis du bestiller turen god tid i forveien vil du også finne et større utvalg av både flypriser og hotell. Mange hoteller tilbyr i tillegg betydelige rabatter om du forhåndsbestiller – spesielt hvis du bestiller fly og hotell sammen og det dermed er mindre sannsynlig at du avbestiller, avslutter Gogstad.

Datakilder:

Denne studien gjenspeiler et samarbeid mellom ARC og Expedia-gruppen, og omfatter data for reiser i mer enn 200 land og territorier. Rapporten benytter også data fra andre bransjekilder, som International Air Transport Association (IATA), Diio Mi og Airline Tariff Publishing Company (ATPCO).

 

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.