6 alternative storbyer

6 alternative storbyer

6 alternative storbyer som vil overraske deg

Sommeren er her! I alle fall på papiret, og i tillegg nærmer vi oss ferietid. I påvente av varmere temperaturer er det mange som planlegger utflukter til det store utland, og tenker automatisk på de klassiske storbydestinasjonene London, Barcelona og Amsterdam. Det gamle er ofte det beste, sies det, men er det ikke også en vanvittig god følelse å oppdage en ny favoritt?

Reiseselskapet Expedia.no har samlet sammen noen alternative reisemål som har en rekke likhetstrekk med de gode, gamle klassikerne. Kanskje til og med den som ikke liker forandring vil våge å prøve noe nytt?

– Vi ser ofte at det er de samme reisemålene som går igjen når nordmenn bestiller storbyferier. Mange liker å vende tilbake til gamle favoritter, men vi håper dette vil gi noen ideer til de som vil prøve noe litt annerledes, forteller Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

Barcelona → Porto

Barcelona er ofte destinasjonen man velger hvis man vil ha litt av alt; strand-, kultur- og uteliv. Du trenger imidlertid ikke se lenger enn litt vestover for å finne stedet med mye av det samme. I Porto er det langt mer å gjøre enn å nippe portvin, som selvsagt er et must med de mange vingårdene i området. Vil du heller konsumere D-vitaminer i form av sollys på stranden, ligger det flere strender både nord og sør for byen. Dersom du ønsker ha noen kunstneriske minner med deg i bagasjen hjemover, bør du besøke kunstdistriktet Rua de Miguel Bombarda, hvor du finner godt over et dusin moderne gallerier å sjekke ut.

Praha → Krakow

Mange nordmenn har levd godt i Praha de siste årene, med lave priser og mange flyvninger som heller ikke koster skjorta. Drar du derimot til Krakow vil du kunne leve enda bedre og kunne oppleve minst like mye. Gamlebyen i Krakow er like flott som den i Praha, med koselige cafeer og restauranter, hvor du kan nyte en kald utepils i vårsola. Sentrum av Krakow er omgitt av brosteinsbelagte gater og gotiske bygninger, og selvsagt det imponerende slottet i Wawel-høyden. En annen opplevelse verdt å få med seg er saltgruvene utenfor byen.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.