Argentinere er mer generøse

Argentinere er mer generøse enn nordmenn!

Reisende fra Argentina ser ut til å være de mest pengesterke hotellgjestene. I 2014 slo de både nordmenn og sveitsere på listen over nasjonaliteter som betalte mest for hotell.

Argentinere er mer generøse enn nordmenn

Argentinere er mer generøse enn nordmenn. Foto: Hotels.com

Basert på faktiske bookinger fra reisende over hele verden har hotellsøkesiden Hotels.com i sin halvårige Hotel Price Index sett på hvilke nasjonaliteter punget ut mest for hotell i 2014. Muligens noe overraskende var det argentinere som gikk til topps blant 29 nasjonaliteter som er med i rapporten. Hotellgjestene fra denne søramerikanske staten betalte i gjennomsnitt 1133 kroner for en hotellnatt på sine utenlandsreiser.

– Det kan virke som argentinere er opptatt av at overnattingen skal holde høy standard, og er villige til å betale for det. Det er interessant å se at selv om nedgangen i den argentinske økonomien den siste tiden har bidratt til generell reduksjon av forbrukernes kjøpekraft, var argentinernes betalingsvilje i fjor fortsatt høyere enn hos reisende fra land som tradisjonelt har høy levestandard og dermed god råd, som Norge og Sveits, påpeker Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Selv om begge land er med i topp tre, var både sveitsiske og norske hotellgjestene litt mer tilbakeholdne med sitt pengebruk. Reisende fra Sveits betalte i gjennomsnitt 1101 kroner natten på sine utenlandsturer i 2014, mens nordmenn la ut «kun» 1087 kroner i gjennomsnitt.

I andre enden av skalaen, blant de mest økonomiske reisende, befinner seg hotellgjestene fra land som Taiwan, Nederland og Spania. De betalte henholdsvis 813, 852 og 863 kroner for en hotellnatt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.