Ferie ved Göta kanal i Sverige

Ferie ved Göta kanal i Sverige.

Stadig flere turister til Göta kanal. Med 3 millioner besøkende er Göta kanal ett av Sveriges største turistmål.

Veksten i antall besøkende kommer mye på grunn av besøkende som kommer i bil og bobil for å oppleve kanalen. Kanalen er en av verdens mest fascinerende vannveier og vel verdt et besøk. Den strekker seg langs én elv, flere kanaler og to store innsjøer mellom Sveriges to største byer; Göteborg og Stockholm.

Ferie ved Göta kanal Sverige

Ferie ved Göta kanal i Sverige

Göta kanal forener Østersjøen med innsjøene Vättern og Vänern, 190,5 km lang, derav kunstbygd 87 km. Sammen med Trollhätte kanal og Göta elv danner kanalen en 390 km lang vannvei tvers gjennom Sverige, fra Østersjøen til Kattegat. Göta kanal går fra Østersjøen, øst for Söderköping, til innsjøene Asplången, Roxen og Boren, og videre til Vättern ved byen Motala. Fra Vättern går den ved Karlsborg til Vänern ved Sjötorp. Høydeforskjellen mellom middelvannstanden i Vänern (44 m), Viken (kanalens høyeste punkt, 92 m) og Østersjøen utjevnes ved 58 sluser.

Hoteller ved Göta kanal

Kart:


Kanalen som turistmål fortsetter å utvikles. De fleste besøkende kommer dit på andre måter enn båt for å oppleve det unike kanalmiljøet og slussingen. Til og med sykkelturisme er blitt stort og godt etablert langs kanalen og turopplevelser til fots, som ble lansert i 2014 er blitt tatt godt i mot.

Campingplasser

Göta kanal.se

Bobilparkering langs kanalen

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.