Reisetips – Gotland i Sverige

Reisetips – Gotland i Sverige

Gotland er en øy og et svensk landskap i Østersjøen, 90 km fra det svenske fastlandet. Øya er landets største. Landskapet består foruten øya Gotland også av Fårö, Karlsöarna, Gotska Sandön og flere mindre øyer.

Reisetips - Gotland i Sverige

HSC Gotlandia II – SF700
Foto: Patrick Hansson

Når du ankommer Gotland med ferje, er middelalderbyen Visby som har en ringmur rundt seg, det første du møter. Denne byen står på UNESCOs liste over Verdensarv.

Visby er Gotlands eneste by, men til gjengjeld har du mye i vente: På sommeren er de lave småhusene fullstendig dekket av et hav med roser, og i byen ses høye tårn og spir, skyggefulle buer i gatene og brosteinsbelagte gater som snirkler seg bortover med gammeldagse forretninger hele veien. Mest sannsynlig ble adjektivet ”sjarmerende” oppfunnet for å beskrive denne byen.

Hoteller og overnatting på Gotland – les mer.

På sommeren skal du kapre deg en plass på en av mange kafeene og spisestedene og nyte de middelalderske omgivelsene fullt ut. Bestill en moderne kopp kaffe og Gotland-spesialiteten safranpannekake; en safranpannekake toppet med røde bær og krem. Ting som står på listen over hva du er nødt til å gjøre mens du er her, er å spasere rundt hele den 2 kilometer lange bymuren. Slik kommer du tett innpå et av middelalderens mange vidundere. Pass også på å besøke Visby Domkyrka for å ta en nærmere kikk på en arkitektonisk perle fra 1200-tallet. Et smart tips er å besøke Gotland Museum i Visby; stikkord er flott innblikk i øyas fascinerende historikk.

Det er enkelt å komme seg rundt på Gotland med bil og sykkel.

Leie bil på Gotland? Klikk her og velg Sverige, deretter Visby.

En annen super attraksjon på Gotland, er Sudret og Fårö der du finner gigantiske monolitter – naturlig kalksteinpilarer som stikker stolt opp langs kystlinjen. Hvis du er interessert i filmskaping, vil du også elske Fårö som er det tidligere hjemmet til den verdensberømte svenske filmregissøren Ingmar Bergman. Gotland er i seg selv fantastisk vakker og fremstår nesten som tropisk. For å virkelige føle dette på kroppen, kan du svinge innom juvelen og nasjonalparken Gotska Sandön. Her føler du nesten at du er på en tropisk øy; omringet av asurblått hav som skyller innover kysten, myke sanddyner og milevis med strender. Det er begrenset med antall overnattingssteder på øya, men til gjengjeld har du den nesten helt for deg selv.

Feriehus og ferieboliger på Gotland i Sverige – les mer her.

Hvis du ikke visste at Gotland er full av bosettinger fra vikingene, bør du besøke Tofta Vikingby der vikinglandsbyen fra 900-tallet selv beretter sin egen fantastiske historie. Her får du kaste øks, bake vikingbrød, skyte pil og bue pluss masse mer. Det kan jo også nevnes at Gotland har mer enn 800 kilometer med kystlinje til sammen, og om sommeren inviterer jo det til sol og bad, herlig strandliv, piknik i det fri og himmelsk avslapning. Besøk Gotlands offisielle hjemmeside eller stikk innom Turistkontoret som har adresse Skeppsbron 4-6 i Visby.

Du kan komme deg til Gotland med både fly og ferje. Her er lenke til fergebestilling til Gotland.

Visby, Gotland, Sverige

Gotland i Sverige

Utleie kjøretøy på Gotland

Bestill en leiebil, sykkel, moped eller motorsykkel og oppleve mer av Gotland! Nytt av året er at du også kan bestille elektrisk bil, hvis du ønsker å prøve en miljøvennlig måte å komme seg rundt på øya.

Bil

I vårt utvalg av leiebiler tilgjengelig både nye og brukte biler i ulike standard og størrelse. Du vil også finne moderne elektriske biler i ulike størrelser. Se her for leiebiler på Gotland.

Sykkelutleie

Gotland er godt tilrettelagt for sykling. Det finnes flere sykkelutleiere. Ta kontakt med turistinformasjonen.

Utleie moped

Mopeden er et godt alternativ hvis du ønsker frihet på to hjul.

Motorsykkelutleie

Her vil du finne et bredt utvalg av motorsykler i de forskjellige klassene og modeller – lett MC, offroad, sport, touring og mer.

Tips til Gotlandferie

Gotland er ikke bare Sveriges største øy, men regnes også som et mekka for de som setter pris på gastronomiske opplevelser. Øya, som også går under kallenavnet «Hotland» på grunn av sitt gunstige klima, er utnevnt til Sveriges Matlandethovedstad 2013, i konkurranse med syv andre byer. Utvid din kulinariske horisont – spa opp sesongens grønnsaker, smak på kongelige poteter, begi deg ut på trøffelsafari og nyt et gourmetmåltid i unike omgivelser.

Bo i trehytter på Kneippbyn Resort

I Kneippbyn Resort på Gotland kan hele familien virkeliggjøre barndomsdrømmen om å bo i en trehytte. Ingenting er som å slappe av i egen hytte blant tretoppene etter en hektisk dag i Kneippbyn Sommarland med alt den har å by på av underholdning. Fra trehytta er det også kort vei for et besøk til Pippis verden. Bank på dørene til Villa Villekulla, og ta en nærmere titt på alle Pippis ting – som sommerhatten, trompeten, skiene og møblene. Eller besøk det koselige kjøkkenet hvor hun ofte satte pannekakene fast i taket. Er dere skikkelig heldige finner dere Pippi sovende med føttene på hodeputa. Bestill overnatting på Kneippbyn Resort her.

Kilder og mer informasjon:

www.destinationgotland.se

www,visitsweden.com

Gotlands offisielle hjemmeside

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.