50 millioner passasjerer

Passerte 50 millioner passasjerer.

Kjæresteparet Ingrid Heggdal (24) og Sondre Schmidt-Hanssen (25) ble passasjerer nummer 50 millioner på Avinors lufthavner i 2014. På Oslo Lufthavn ble de overrasket med et reisegavekort på 10 000 kroner fra konsernsjefen i Avinor.

Passerte 50 millioner passasjerer

Passerte 50 millioner passasjerer

-Vi er på vei til Stavanger for å feire nyttår med venner. Der blir det pinnekjøtt og champagne. Ja, gjett om det blir champagne nå da, ler Ingrid Heggdal.

Både hun og kjæresten er fra Drammen, men bor begge i Trondheim hvor de studerer. Til sammen reiser de med fly rundt 20 ganger i året, men hva slags reise de skal bruke gavekortet på, vil de tenke litt på.

-Kanskje en skikkelig storbyweekend, smiler Sondre Schmidt-Hanssen.

-Eller noe annet, kommer det raskt fra kjæresten.

Glade og overrasket er de i hvert fall begge to.

Vekst på 10 millioner

Siden 2009 har antallet passasjerer ved Avinors lufthavner vokst med 10 millioner.

-Dette er et formidabelt tall, og forteller hvor viktig et godt utbygd flytilbud over hele landet er for næringslivet og befolkningen i Norge, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Jobber for bærekraftig vekst

Han legger til at i en konjunkturfølsom bransje som luftfart, vil ikke utviklingen følge en rett linje.

-Vi ser en utflating i trafikken i øyeblikket, men prognosene forteller oss at trafikken vil stige på sikt. Da er det også viktig at vi som bransje gjør det vi kan for å bidra til en bærekraftig vekst. Vi har en god prosess rundt biodrivstoff, og samtidig har de norske flyselskapene en ny og energieffektiv flyflåte. Det er godt utgangspunkt for å møte utfordringene framover, sier Falk-Petersen.

Berørt av ulykken i Asia

Samtidig som Avinor kunne markere trafikkrekord, utspiller det seg sterke scener etter AirAsia-ulykken i farvannet utenfor Indonesia.

-Vi som jobber med luftfart tilhører alle en internasjonal familie, og en ulykke som dette berører oss alle. Samtidig er det viktig å understreke at luftfart er den sikreste transportformen i verden, sier Falk-Petersen.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.