Turiståret 2014

Turiståret 2014 – nye destinasjoner lokker nordmenn.

Nye destinasjoner frister nordmenn, og Sørøst-Asia peker seg ut til å bli en av vinnerne av turiståret 2014.

Destinasjoner som Vietnam, Indonesia, Thailand og Filippinene har økt kraftig det siste året. Det viser tall fra Expedia.no sin årlige oppsummering av turiståret 2014. Tallene reflekterer økning på Expedia.no det siste året.

Nordmenn har fått øynene opp for flere nye destinasjoner det siste året. Spesielt destinasjoner i Sørøst-Asia har fått økt oppmerksomhet. Søk på blant annet Vietnam som reisemål har økt med 119 prosent og Maldivene med henholdsvis 98 prosent. Begge destinasjoner representerer mye spennende for reiselystne nordmenn, og stedene har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. I tillegg har søk på Indonesia og Maldivene faktisk mer enn doblet seg, og Filippinene på sin side vokser fortløpende i popularitet.

─ Sørøst-Asia er mer populær enn tidligere, og mye av grunnen til dette kan være det lave kostnadsnivået i landene. En undersøkelse gjennomført av Forex’ tidligere i år viser blant annet at Vietnam er blant de rimeligste reisemålene i verden. Ser vi på tallene for neste år ser vi allerede nå at Vietnam peker seg ut som en klar favoritt for 2015. Dette er det mest foretrukne søket på Expedia.no med en økning på 119 prosent1, sier Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

Annonse: 300x250 Beach

Hellas fremdeles «hot»

I fjor lå Hellas på 15. plass på listen over de mest populære landene nordmenn besøkte. Inneværende år er Hellas en av destinasjonene med størst økning. Hellas ligger nå på 11. plass og kan vise til en økning på mer enn 60 prosent for 2015. Det er all grunn til å tro at denne trenden ser ut til å fortsette gjennom året.

─ En klar trend vi ser av bookingene inneværende år er at Hellas er tilbake på listen over nordmenns mest foretrukne feriedestinasjoner. Reiselivsbransjen opplever at årsaken til dette er at forholdene i Hellas har roet seg etter en vanskelig periode med finanskrise og politisk uro. I tillegg er det grunn til å tro at flere nordmenn har foretrukket Hellas fremfor destinasjoner som Egypt og Tunisia. Det er flott å se økningen av turisme til Hellas, spesielt med tanke på at turismen er svært positivt for landets økonomi, tilføyer Gogstad.

Storbritannia troner toppen

Etterfulgt av USA og Spania ligger Storbritannia på toppen av listen over nordmenns foretrukne reisemål dette året. USA har lenge vært et populært reisemål blant nordmenn og tronet senest i fjor førsteplassen.

─ Storbritannia har lenge vært en populær destinasjon blant nordmenn, og hvert år reiser et stort antall nordmenn til England. Dette er en destinasjon som treffer så å si alle aldre og interesser. Enten man søker shopping og storbyferie med den obligatoriske Afternoon Tea’en eller det er guttegjengen som skal på pub til pub-runde og se fotballkamp i London eller Manchester, fortsetter Gogstad.

Annonse:

Utenlandske turister strømmer til Norge

Når det gjelder innkommende turisme til Norge ser vi en stor økning i antall bookinger gjennom året som har gått. Både når det gjelder interesse fra utlandet, men også fra nordmenn selv. Nordmenn har den siste tiden vist økende interesse for å reise innenlands, og Norge er faktisk en av destinasjonene som kan vise til størst økning av innbyggerne selv med en økning på 64 prosent på søk innenfor Norge. Den norske kronen er også svekket, og det spekuleres i om dette også kan ha positive ringvirkninger for turismen innenlands. Nordmenns ønske på til å utforske sitt eget land er økende – noe Expedia.no selv fikk erfare senest i sommer da de gjennomførte en konkurranse med fokus på Norge og Skandinavia. Kampanjen resulterte i stor medieoppmerksomhet, og flere personer engasjerte seg i kampanjen underveis.

Generelt ser det ut til å være en tendens at nordmenn oppsøker destinasjoner i nord. Expedia.no ser tilsvarende økning for Island i forkant av 2015.

─ Det virker som verden virkelig har fått øynene opp for Norge. Gjennom året som har gått har vi fått flere gode omtaler i utenlandske medier. Vi opplever at dette har hatt en meget positiv innvirkning på den innkommende turismen til Norge. Det sier seg selv at når CNN fastslår at Norge er verdens fineste land å besøke, så får utlandet øynene opp for landet vårt og alt det fantastiske vi har å by på, avslutter Gogstad.

Hun legger til oppslag i blant annet Lonely Planet hvor disse har omtalt Nord-Norge som ett av verdens fem flotteste steder å besøke. Huffington Post har videre kåret Norge til det beste stedet på jord. Frost-filmen også har gitt Norge eksepsjonell PR utenfor landets grenser, og at filmen sammen med alle medieoppslagene kan ha hatt en positiv innvirkning på antall tilreisende i år.

Topp 10-listen over foretrukne destinasjoner for nordmenn i 2014

1. Norge
2. Storbritannia
3. USA
4. Spania
5. Italia
6. Frankrike
7. Sverige
8. Danmark
9. Tyskland
10. Polen

Topp 5-listen over tilreisende fra utlandet til Norge i 2014

1. Danmark
2. Tyskland
3. Italia
4. Nederland
5. Sverige

1 Basert på søk fra august til november 2014 for reisedatoer i 2015 sammenlignet med samme periode i 2013 for perioden i 2014.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.