Nordmenn går glipp av drømmejul

SkiStar Trysil: Nordmenn går glipp av drømmejul på fjellet!

Det er hvitt i trærne, snøen glitrer på bakken og i alpinanlegget er nesten alle bakker åpne. Det ligger an til tidenes drømmejul i Trysil, og stakkars Ola Nordmann får ikke vært med på ”festen”.

Nordmenn går glipp av drømmejul

Et Trysil i vakker «vinterskrud» er fylt opp i jule- og nyttårshelga med blide skiturister – i hovedsak fra Danmark og Sverige. Foto: Ola Matsson

Det er snøglade dansker som utgjør den største gruppen av gjester i jula, og svenskene krysser grensa for feire nyttår i Trysil.

– Selv om vi er Norges største skidestinasjon, så er det ikke nordmenn som har overtallet i Trysil jule- og nyttårshelgen. 40 prosent av julegjestene som leier seng er danske, 33 prosent av gjestene er svenske og bare 13 prosent er nordmenn, forteller Turid Backe-Viken, markedssjef i SkiStar Trysil.

Nordmenn er i kjent stil sene med å booke feriene sine, og i år kan det se ut som at de har bommet skikkelig med nyttårsferien på fjellet.

– Vi opplever nå mange forespørsler fra fortvilte nordmenn som ikke har fått booket nyttårshelgen i Trysil, som planlagt. Vi får dessverre ikke hjulpet disse. Det eneste vi kan gjøre er å henvise til restplasser på skistar.com. Den oppdateres med ledige senger dersom andre avbestiller. I tillegg oppfordrer vi nordmenn til å bestille andre helger senere i vinter. Kanskje de bør bestille vinterferien nå, slik at de ikke venter for lenge igjen, smiler Turid Backe-Viken, markedssjef i SkiStar Trysil.

Backe-Viken minner også om at svekkelsen av den norske kronevalutaen gjør det rimeligere å feriere i Trysil og Hemsedal for dansker og svensker.

– I tillegg blir det dyrere for nordmenn å legge skiferien til alpene. Det kan føre til at også flere nordmenn velger Trysil og Hemsedal i stedet for å reise til utlandet, sier hun.

I Bakkebygrenda, et av Trysils største hytteutleieområder, møter vi en svensk familie på ti personer. De har stått noen timer på ski, og nå møtes hele gjengen på hytta for litt lunsj.

– Vi bestilte juleferien vår i juni. Da ble vi enig om å feire jul sammen, og at det selvfølgelig skulle være i Trysil. Vi har vært her mange gang før, så vi vet hva vi får; lange bakker, garantert snø og ikke minst hytte som har ski in/ski out. Dessuten vet vi at vi må være tidlig ute med å bestille. Allerede i juni var det hytter vi så på som var booket, forteller Åsa Werèn fra Alingsås i Sverige.

Fakta

I uke 52, 1 og 2 er det over 100 000 kommersielle gjestedøgn i Trysil. 40 prosent av julegjestene som leier seng er danske, 33 prosent av gjestene er svenske og 13 prosent er nordmenn. I tillegg er det mye tyskere, russere og engelskmenn i Trysil i perioden, og så bruker Trysils hytteeiere egen hytter i stor grad i jul- og nyttårsukene. Det er en økning på tre prosent i antall gjestedøgn hos de største sengeaktørene for uke 52 og 1, sammenlignet med fjoråret.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.