Hit drømmer vi om å reise

Hit drømmer vi om å reise!

Hver tredje nordmann drømmer om en rundreise i USA – hver fjerde om Karibien

Rundreise i USA og cruise i Karibien er de reisene som vi drømmer aller mest om. Hele 32 prosent har en rundreise i USA på ønskelisten og hver fjerde nordmann skulle gjerne dratt på et cruise i Karibien.

Hit drømmer vi om å reise

Hit drømmer vi om å reise

Når vi nå går mot kaldere tider er det flere som drømmer om å reise bort til varmere breddegrader. I Tickets siste undersøkelse gjort av Respons Analyse svarte 89 prosent at de drømmer om en utenlandsreise. Aller mest lokker rundreiser i USA.

– USA er drømmenes land og det er kanskje derfor landet topper listen over de reisemålene vi helst drømmer om. Mange har lyst til  å leie bil og kjøre rundt og oppleve landet hva USA har å by på. For eksempel ser vi at det er veldig populært med leiebil langs USAs vestkyst, til Las Vegas og Grand Canyon. Floridas strender og New Yorks gater er også populært, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

4 prosent oppgir at de har vært på en rundreise i USA de siste to årene, mens 6 prosent sier at de planlegger en rundreise dit de nærmeste årene.

Annonse:

Cruise fra Florida

Populært blant de som reiser til Miami er å kombinere en sol- og badeferie i Florida med et cruise i Karibien. I følge Tickets bookingstatistikker øker reiser til Miami med 85 prosent. Men selv om mange av oss drømmer om å reise på cruise i Karibien er det bare 2 prosent som har gjennomført det de to siste årene.

– Mange tror fremdeles at det å reise til Karibien er litt uoppnåelig og at man ikke får like mye igjen for pengene man legger i ferien. Men det som er fint med et cruise her er at både innkvartering om bord, aktiviteter og mat inngår i prisen. Da kan man enklere få oversikt over kostnadene sine, forteller Wolff Andresen.

Vi drømmer om Europa

Det er ikke alle som drømmer seg så langt bort. Hele 68 prosent av oss drømmer om en storbyferie i Europa. Den målgruppen som helst vil reise i Europa er i aldersgruppen 30-49 år.

TOPPLISTE – Nordmenns drømmereiser

1. Rundreise i USA, 32 %
2. Cruise i Karibien, 29 %
3. Storbyferie i Europa, 26 %
4. Storbyferie utenfor Europa, 22 %
5. Rundreise i Sør-Amerika, 19 %
6. Rundreise i Asia, 18 %
7. Safari, 17 %
8. Rundreise i Europa, 16 %
9. Vandringsreise, 15 %
10. Rundreise i Afrika, 14 %

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.