Boikott av Norweigan

Forbrukerrådet opptrer ikke i tråd med forbrukernes interesser

Boikott av Norweigan. Forbrukerrådet har i dag uttalt at flyselskap som ikke følger Transportklagenemndas vedtak skal svartelistes, det vil si en offentlig oppfordring til boikott.

Norwegian er ett av de flyselskapene som skal «velges bort» – fordi selskapet er prinsipielt uenig i at Norwegian skal behandles annerledes og langt strengere enn andre flyselskap som får tekniske problemer med flyene.

Boikott av Norweigan

Boikott av Norweigan

Flybytte skjer hos flyselskap over hele verden hver eneste dag, og det er heller ikke uvanlig at flyselskap setter inn buss på kortere strekninger for å få passasjerene fram. Den norske Transportklagenemnda har likevel ment at å reise med en annen flytype enn en Boeing 787 Dreamliner automatisk skal utløse en rabatt. Dette til tross for at erstatningsflyet har vært samme type Airbus som en rekke selskap normalt benytter. Rabatt-kravet i Norge er helt unikt i internasjonal flybransje og kun rettet mot Norwegian. Ingen andre flyselskap som har blitt rammet av forsinket levering eller tekniske problemer har fått et tilsvarende krav fra sitt hjemlands forbrukermyndigheter.

I praksis innebærer oppfordringen at kundene i mange tilfeller har svært få valgmuligheter når de skal velge flyselskap. Det er bemerkelsesverdig krav fra et statlig organ som nettopp skal ivareta hensynet til alle forbrukere – ikke bare de som dessverre måtte reise med en annen flytype enn Dreamlineren.

Medhold i Sverige

Norwegian følger normalt alltid Transportklagenemndas vedtak, men er uenig i denne ene konkrete saken. I Sverige får Norwegian medhold av den svenske klagenemnda.

Norwegians følger et internasjonalt regelverk hvor kundene får den kompensasjonen de har krav på ved forsinkelser. Mange har også fått en såkalt goodwillkompensasjon som plaster på såret ved kraftige forsinkelser.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.