Reis utenlands i julen

Reis utenlands i julen

Juleferien nærmer seg med stormskritt, og med kun et par fridager kan du unne deg ekstra lang ferie.

Stadig flere av oss søker varme, sol på kroppen og sand mellom tærne etter en lang og mørk høst. Flere nordmenn reiser også utenlands for å nyte julen i en spennende storby utenfor Norge.

Expedia.no ser i forkant av julen en økning i antall bookinger, og gir deg tipsene du trenger for å planlegge årets juletur.
Annonse: 300x250 Beach

De siste årene har vært svært gunstige når det gjelder antall fridager i juleferien. Årets jul er heller intet unntak. Ettersom ferien er så lang gir det muligheter for å ta seg en litt lengre ferie i utlandet. Tall fra Expedia.no viser at nordmenn både ønsker seg en lenger ferie og kortere storbyferier denne julen.

─ Småbarnsfamiliene venter gjerne med å reise til julegavene er åpnet, men for single og reisende uten barn er mulighetene mange. Trendene for hvor folk reiser i desember er relativt stabile, men et reisemål som vi ser øker i popularitet er Dubai. Dette er en destinasjon flere og flere har fått øynene opp for den siste tiden og det er en økning i antall bookinger for høytiden på 58 prosent. I tillegg har destinasjonen blitt mer tilgjengelig med flere lavpris-selskaper som flyr dit, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no

For de som har ønsket å reise på storbyferie utenlands pekte Praha seg ut som en klar favoritt, og bookinger til den tsjekkiske hovedstaden har økt med hele 65 prosent for advent og julen. Drømmen om hvit jul er heller ikke så fjern dersom man booker seg tur til alpene og de snøkledde landskapene der.

Skjem deg bort i Dubai

Dubai har den siste tiden seilet frem som en storfavoritt blant nordmenn. Rimelige flybilletter har gjort destinasjonen mer tilgjengelig for folk flest, samtidig som at byen har et bredt spekter for både små og store. Byen mellom øst og vest er kjent for sin overdådige luksus og har alt du drømmer om. Her er det usedvanlig rent og pent, og den arabiske storbyen er kjent for å være et av de tryggeste reisemålene i verden. Kriminalitet er nærmest ikke eksisterende. På hvert gatehjørne finner du femstjerners hoteller, luksuriøse restauranter og gullbelagte bygninger du aldri har sett maken til. Dubai skilter videre med fantastisk shopping, men ikke forvent å gjøre de store scoopene. Det ryktes at shoppingen er relativt dyr. I tillegg til å bo flott, shoppe eksklusivt og spise lekkert har byen et bredt spekter av attraksjoner i alle slag. Massasje, spa og velvære for å nevne noe. I tillegg til dette har byen naturligvis også mye historie og museer ved seg, for de som ønsker det. Skulle du være ekstremt lysten på å kjenne følelsen av snø under skiene finnes det faktisk muligheter i Dubai – men da innendørs.

─ Desember er en fin tid å reise til Dubai. Når det gjelder temperaturen er tiden mellom november og mars/april den beste tiden da temperaturene fremdeles er behagelige, men ikke alt for høye. Er du på jakt etter prisgunstige hoteller anbefaler jeg å oppsøke hotellene som ligger med litt avstand fra strandpromenaden. Disse ligger litt lavere i pris, samtidig som det er tilrettelagt med daglig transport fra hotellene til stranden gjennom dagen, sier Charlotte i Expedia.

En av Europas vakreste

Praha er uten tvil en av de aller vakreste byene i Europa. Den godt bevarte eldre bebyggelsen gjør at byen nå er oppført på UNESCO sin verdensarvliste. Hovedstaden i Tsjekkia er delt i to av elven Moldau, og er en av de mest spennende storbyene i Sentral-Europa. Her finner du en rekke severdigheter og museer, i tillegg til gode shoppingmuligheter og et pulserende uteliv. Her slipper man også unna stiv euro-kurs, som skremmer mange nordmenn fra å reise utover i Europa i disse dager.

Hvit jul med ski på bena

De siste årene har vært langt fra hvite slik vi nordmenn drømmer om. Senest i fjor opplevde østlendingene regn og vind på selveste julaften. Hvis du vil sikre deg hvit jul er sjansene større i alpelandsbyene som Bad Gastein, Cortina eller St. Anton Chamonix. Cortina er et av Europas mest eksklusive høyfjellsturistmål med sine førsteklasses hoteller og butikker. Bad Gastein er nordmenns absolutte favorittsted i Alpene. Landsbyen ligger øverst i Gasteindalen og kan by på utfordrende skikjøring i toppklasse, uansett hvilket skikjørernivå man befinner seg på. St. Anton er derimot et sted for de hardbarka utforkjørerne. Her kan du kjøre utfor i heftige løyper for viderekomne alpinister, samtidig som nattelivet på ingen måte skuffer de after-ski lystne.

Ingen ting slår stemningen du finner i dette vinterlandskapet med hvite fjellsider og romantisk julestemning i gatene. I tillegg til å ha utallige utforbakker og muligheter for off-piste kjøring er alle disse byene rikt dekorert og lyssatt for julen, i beste juletradisjon. Hele desember og julen gjennom er alpelandsbyene spekket av aktiviteter og opplevelser for hele familien.

Juleferie gjør oss lykkeligere

En fersk undersøkelse gjennomført av Expedia.no viser at ferie gir oss en følelse av lykke, en følelse av å være mer uthvilt samtidig som ferien gir deg påfyll av kvalitetstid sammen med familien. Dette gjør sitt til at man kan starte et nytt år, uthvilt og ladede batterier.

─ Påfyll av ferie gjør deg simpelthen til en gladere person. Etter en lang og mørk høst fortjener vi alle et lite avbrekk når kalenderen tillater deg det. Juleferiedagene dette året er gunstig plassert, så det gir deg et ekstra intensiv til å reise på en litt lengre ferie. Ved bruk av kun fem feriedager, kan du ta fri hele julen, fortsetter Gogstad.

Annonse: 300x250 Beach

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.