Barnefrie soner i fly

Annenhver nordmann vil ha barnefrie soner i fly

55 prosent av oss synes at det bør finnes barnefrie soner på flyreiser som overstiger 7 timer. To av ti vil også betale for det, viser tall fra Ticket Feriereisers siste undersøkelse.

Barnefrie soner i fly

Barnefrie soner i fly

Ikke alle liker urolige barn på flyreisen. Over halvparten av oss oppgir at vi synes det bør være barnefrie soner på flyreiser som overstiger 7 timer. 22 prosent av oss er villige til å betale mellom 250 og 1000 kroner for å slippe å sitte i nærheten av barn på lengre flyreiser.

Innstillingene til barnefrie soner er forskjellig når det gjelder alder og livssituasjon. I aldersgruppen 18-29 år ønsker 66 prosent å sitte barnefritt på lengre flyreiser, mens 25 prosent godt kan tenke seg å punge ekstra ut for det. Tilsvarende tall for aldersgruppen 30-49 år er 25 prosent, og 20 prosent for de over 50 år som er villig til å betale ekstra.

– Det er store forskjeller på ulike aldersgrupper som kunne tenke seg å ha barnefrie soner på fly. For noen er det hyggelig å ha barn rundt seg på flyet, og det gjør ingenting at det er litt støy. Andre kunne tenke seg å betale opp til 1000 kroner for å ha barnefrie soner. Blant de over 65 år svarte 42 prosent i undersøkelsen at det ikke trengs barnefrie soner i fly, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Annonse:

De som har barn selv ønsker barnefrie soner i fly

Blant de mellom 30 og 49 år, en aldersgruppe der mange har barn, har hele 58 prosent et ønske om barnefrie soner i fly.

– Det er kanskje denne gruppen som ønsker å sitte i fred og ro under flyreisen, spesielt da hvis flyreisen er over 7 timer og de reiser selv uten sine egne barn. Barnefamilier kan også føle seg flaue når sine egne barn bråker. Derfor kan enkelte synes at det er behagelig at det finnes en del av flyet for de som lager mest støy, forteller Wolff Andresen.

Tickets Respons Analyse-undersøkelse om barnefrie soner i fly:

Mener du at det burde finnes soner på flyreiser som overstiger 7 timer og i tilfelle, hvor mye kunne du være villig til å betale ekstra for å sitter der?

Ja, opp til 250 kroner: 10 prosent
Ja, opp til 500 kroner: 8 prosent
Ja, opp til 750 kroner: 2 prosent
Ja, opp til 1000 kroner: 1 prosent
Ja, mer enn 1000 kroner: 1 prosent
Ja, det bør finnes barnefrie soner,
men jeg vil ikke betale ekstra for det: 33 prosent
Nei: 34 prosent
Vet ikke: 11 prosent

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.