På to hjul gjennom det genuine Thailand

Det thailandske turistbyrået tipser: På to hjul gjennom det genuine Thailand

Å utforske Thailand på sykkel gir deg en unik mulighet til å komme tett innpå den thailandske hverdagen, som er preget av glede og vennlighet.

Takket være det varierte terrenget, de lettilgjengelige veiene og utallige stedene å besøke er Thailand det perfekte stedet for alle slags syklister.

På to hjul gjennom det genuine Thailand

På to hjul gjennom det genuine Thailand

Ved første øyekast kan kombinasjonen tropisk ferieparadis og sykling virke litt spesielt. Men faktum er at denne miljøvennlige måten å ta seg frem på, har blitt veldig populær blant turister i Thailand.

– Thailand er fullt av historiske landemerker, frodige regnskoger og avsidesliggende sandstrender som venter på å bli oppdaget, sier Pakkanan Winijchai, direktør for det thailandske turistbyrået i Stockholm, og fortsetter:

– Uansett om du vil dra rundt på egen hånd eller i gruppe, er det mange valgmuligheter. Sykkutleie og turarrangører finnes over hele landet.

Geografien i Thailand gjør at enkelte regioner er ekstra populære for visse typer sykkelturer. Terrengsykling er populært i nord, mens Midt-Thailand tilbyr perfekte landskap for litt lengre turer. For dem som vil oppdage og oppleve det pulserende bylivet, finnes det en mengde utflukter til storbyer å velge blant.

Annonse: 300x250 Beach

Nord-Thailand

Med sitt grønne landskap og sine høye fjell er den nordlige delen av Thailand et mekka for de som er på utkikk etter eventyr. Byer som Chiang Mai og Chiang Rai har et bredt tilbud av guidede turer og sykkelutleie. Pass på å stoppe opp og hilse på lokalbefolkningen i området – de er ofte glad for å gi tips og råd om hva du bør se og gjøre.

Det thailandske turistbyrået tipser:
«Lokalsamfunn i det nordlige Thailand med egen kultur, musikk, mat og klesdrakter er helt klart verdt et besøk. Landsbyene ligger ofte avsides til, derfor er sykkel et godt transportmiddel. For dem som vil sovne til jungellyder, er det ofte mulig å overnatte i landsbyene – en unik opplevelse som ingen bør gå glipp av.»


Midt-Thailand

I det sentrale Thailand er det nesten uendelige sykkelmuligheter. Veiene er forholdsvis flate og i god stand, slik at man ikke bare må konsentrere seg om syklingen, men også kan nyte den vakre naturen og utsikten. Å sykle langs kysten i et frodig, grønt landskap mens havbrisen svaler kroppen, er en følelse alle burde oppleve.

Velg en dagsutflukt eller prøv en utfordrende tur som for eksempel den 280 kilometer lange strekningen fra Hua Hin til Chumphon. Uansett hvilket alternativ som passer best for deg, er det en fantastisk opplevelse.

Det thailandske turistbyrået tipser:
«Slettene i det sentrale Thailand er landets kulturelle hjerte. Kanchanaburi med sin berømte River Kwai og sine historiske monument er en av de regionene som bare må oppleves.»

Sør-Thailand

Det sørlige Thailand er antakelig mest kjent for sine vakre øyer. I tillegg til å by på dovne dager på stranden, er øyene flotte å utforske på egen hånd. Selv de mindre øyene tilbyr overraskende mange typer sykling – alt fra fritidssykling langs kysten til ufordrende terrengsykling. I likhet med i resten av landet finnes her mange turarrangører og steder å leie sykkel.

Det thailandske turistbyrået tipser:
«Bare en kort båttur fra Phuket finner du Koh Yao Noi – en skjult perle der det føles som tiden har stått stille. Den beste måten å utforske denne paradisiske øya på er å gli langsomt frem på sykkel – slik lokalbefolkningen gjør.»

Thailandske byer

Byene i Thailand er kjent for sine eksotiske smaker, glade mennesker og livlige gater. Neste gang du besøker favorittbyen din, kan du passe på å ta en tur på sykkel. Erfarne guider viser deg deler av byen som er ukjente for de fleste. Bangkok, Chiang Mai og Phuket har et stort tilbud av turer, men også mindre kjente byer som Kanchanaburi, Ayutthaya og Sukhothai er perfekte å oppdage fra sykkelsetet. De fleste av de organiserte byturene passer både for uerfarne og erfarne syklister.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.