Populære jul- og nyttårsreiser

Populære jul- og nyttårsreiser

Trykket på jul- og nyttårsreiser er uvanlig stort i år. Mest populært er Gran Canaria, etterfulgt av Bangkok og Tenerife.

Til Bangkok har 51 prosent flere bestilt en reise sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser fersk statistikk fra reisebyrået Ticket.

Populære jul- og nyttårsreiser

Populære jul- og nyttårsreiser

Tickets bookinger har økt med fire prosent sammenlignet med fjorårets jul- og nyttårsreiser. Dette til tross for sommerens strålende vær. I år holder det med kun to feriedager for å få ut ni dagers sammenhengende ferie, og fem dager for å ha ferie i 16 dager. Det gjør at flere reiser lengre bort og er borte over lengre tid.

– Flere og flere av oss velger å reise vekk fra all julestressen for å nyte en lang ferie i varmere breddegrader. Selv om reiselysten vår er uvanlig stor i år tar reisene aldri helt slutt. Det finnes fortsatt reiser å velge mellom nå for de som er fleksible med avreisedato, reisemål og reiselengde, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Annonse:

Gran Canaria er det mest populære reisemålet i julen og over nyttår. Bestillingene dit har økt med 2 prosent. Den økende interessen for å reise til Thailand merkes også på julebestillingene. Bestillingene til Bangkok har økt med hele 51 prosent mot fjorårets jul.

– Mange velger å reise videre fra Bangkok til andre spennende reisemål i Thailand for og under jul- og nyttårshelgen bytte ut mørket og kulden her hjemme mot sol, strender og god mat på hyggelige strandrestauranter, forteller Wolff Andresen.

Men ikke alle vender til sydligere strøk i julen. Størst økning av alle reisemål på topplisten står Amsterdam for. 130 prosent flere har bestemt seg for å nyte Amsterdams gater og julestemning i år mot samme periode i fjor.

Toppliste reisemål jul- og nyttårsreiser:

1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (3)
3. Tenerife (2)
4. Phuket (5)
5. London (4)
6. Krabi (9)
7. Lanzarote (6)
8. Dubai (14)
9. Amsterdam (16)
10. Budapest (11)

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.