Utenlandsreise i vinter

53 prosent av oss planlegger en utenlandsreise i vinter

Til tross for det flotte sommerværet har vi lyst til å reise utenlands i vinter. Syv prosent flere har bestilt en vinterreise sammenliknet med på samme tid i fjor. De fleste reiser fortsatt til Spania, men Thailand gjør comeback i vinter og tar innpå førsteplassen. Det viser ferske bookingstatisikker fra reisebyrået Ticket.

53 prosent av oss planlegger en utenlandsreise i vinter

53 prosent av oss planlegger en utenlandsreise i vinter

Spania er fortsatt det mest populære landet å reise til, men Thailand knapper innpå ledelsen med en økning av bestillingene på 38 prosent sammenliknet med samme periode i 2013.

– Reiser til Thailand er ”back on track”. I fjor valgte en del erfarne Thailands-farere å forsøke andre reisemål, men i år vender de tilbake til sitt elskede Thailand igjen, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef på Ticket.

Bestillingene til Bangkok øker med 39 prosent, Krabi med 52 prosent og Phuket med 18 prosent. Gran Canaria er fortsatt det klart mest bestilte reisemålet i vinter. Det at bestillingene hit har gått noe tilbake skyldes ikke en avtagende interesse for reisemålet, men at øya omtrent ble overbooket i fjor etter at reisene til Egypt ble innstilt. 

Annonse:

Vinterreiser øker med 7 prosent

I følge Tickets bookingstatistikker øker våre vinterreiser med syv prosent sammenliknet med i fjor, til tross for en viss avmatting i etterspørselen etter den rekordvarme sommeren. Tickets Respons Analyse-undersøkelse støtter trenden om at reiselysten holder seg i vinter. 53 prosent oppgir at de skal reise utenlands i vinter. 20 prosent av disse oppgir at de kommer til å gjennomføre to eller flere reiser i vinter.

– Mange prioriterer vinterreisen og behøver et avbrudd i hverdagen for å reise bort med nære og kjære, sier Ellen Wolff Andresen.

Drømmer om rundreise i USA

En tydelig trend er at interessen for USA øker i vinter. Bestillingene til Miami har økt med hele 85 prosent og den alltid populære metropolen New York har økt like mye. New York klatrer dermed til fjerde plass på listen over vinterens mest populære reisemål, etter at byen i fjor falt til en tolvte plass. I følge Tickets Respons Analyse-undersøkelse drømmer hele 32 prosent av oss om å foreta en rundreise i USA.

– Billigere flybilletter og flere avganger har gitt flere muligheten til å oppfylle drømmen. Mange velger å leie bil og selv kjøre rundt i dette bilvennlig landet, sier Ellen Wolff Andresen.

Annonse:

Toppliste reisemål i vinter:*
1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (3)
3. Tenerife (2)
4. New York (12)
5. London (4)
6. Phuket (6)
7. Lanzarote (7)
8. Berlin (8)
9. Amsterdam (12)
10. København (5)

Toppliste land i vinter:*
1. Spania (1)
2. Thailand (2)
3. USA (3)
4. Tyskland (5)
5. Storbritannia (4)
6. Sverige (8)
7. Danmark (6)
8. Nederland (10)
9. Portugal (7)
10. Frankrike (9)

*Bestillinger hos Ticket Feriereiser gjort frem til 22. oktober med avreiser i perioden 1. november 2014 – 30. april 2015.

Kilde: Ticket Feriereiser/Blogg

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.