Friluftslivets år 2015

Sundtoft skal sove ute – nå utfordrer hun landets ordførere!

13. januar åpner Friluftslivets år 2015 med en rekke markeringer over hele landet. Derfor utfordrer Norsk Friluftsliv og Friluftslivets år hele befolkningen til å bli med på friluftslivsaktiviteter – som for eksempel å tilbringe en natt ute i naturen som en del av åpningsarrangementet.

friluftsåret 2015

friluftsåret 2015

Sundtoft skal sove ute i januar

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft er en av dem som allerede har takket ja til denne utfordringen.

– Som en del av åpningen av Friluftslivets år vil det gå ut en oppfordring til hele befolkningen om å sove ute fra 13. til den 14. januar. Selv tar jeg utfordringen fra Norsk Friluftsliv om å tilbringe en vinternatt ute i naturen i hovedstaden. Det kan gi en sjelden flott opplevelse av nærkontakt med natur, dyr og stjernehimmelen, sier Sundtoft.

Annonse: 300x250 Beach

Utfordrer Norges ordførere

Nå sendes stafettpinnen videre, for Sundtoft sendte nylig ut et brev til alle landets ordførere der hun blant annet utfordrer ordførerne til å tilbringe en natt i naturen.

– Jeg håper du som ordfører i anledning åpningen av Friluftslivets år 13. januar vil bidra til å skape oppmerksomhet rundt friluftsliv som en positiv fritidsaktivitet. Gjerne ved å delta i en friluftsaktivitet i din kommune, for eksempel ved å overnatte ute i naturen, skriver Klima- og miljøministeren i brevet til ordførerne.

Vi gleder oss til å se hvem som tar utfordringen. Og uansett om det er telt, lavvo, eller stjernehimmelen som frister mest, så håper vi så mange som mulig tilbringer en natt i naturen, natt til 14. januar!

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.