Reise er billigst 53 dager før avreise

Reisestatistikk: Din reise er billigst 53 dager i forveien

Reiselystne Nordmenn kan spare mye penger ved å booke ferien sin minst 53 dager i forveien, dette viser nye tall fra reisesøkesiden www.momondo.no. Den billigste avreisedagen er tirsdag.

Det lønner seg med andre ord å være i forkant neste gang ferien skal planlegges. Ved å booke reisen 53 dager i forveien får man de billigste flybillettene og sparer i gjennomsnitt 29 prosent. Dersom man er sent ute med å bestille billetter får man de dyreste billettene. Det viser en ny undersøkelse av 7,5 milliarder flypriser fra reisesøkesiden momondos 100 mest populære ruter på verdensbasis.

Annonse:

Gylne regler for best pris

-Reisende gjør klokt i å huske disse gylne reglene for å få de billigste billettene. Generelt kan vi si at det lønner seg å booke billettene rundt to måneder i forveien. Dette er faktisk en konsekvent tendens uavhengig av rute, akkurat som at tirsdager mellom kl 18.00 og midnatt er de billigste tidspunktene, sier Camilla Moe Bogen, markedssjef for momondo i Norge.

Flyprisene blir påvirket av mange faktorer, som avreisedag, flyselskap, sesong og flyplass. Faktorene påvirker også hver enkelt rute svært forskjellig. Det er noe som flyreisende, som vil spare penger på sine flybilletter bør ta med i betraktning.

Annonse:

Bangkok er Nordmenns favoritt

Oslo-Bangkok er den mest populære ruten i Norge, viser undersøkelsen utført av momondo. Skal du til Bangkok kan det være nyttig å vite at de billigste billettene får du i midten av november, og aller helst en tirsdags kveld. Et lite skår i gleden for nordmenn som nå tenker å kaste seg rundt for å bestille Bangkok-tur i november, er at for denne ruten booker man de aller billigste billettene 60 dager i forveien.

Bestiller du Bangkok-turen samme dag som utreise, og da i tillegg midt på dagen i midten av Desember har du sikret deg det dyreste alternativet mulig å oppdrive, viser undersøkelsen.

Momondos tips til reisesøking*

– Du bør booke din reise 53 dager i forveien for å få de billigste billettene

– Billettene er dyrest samme dag som avreise

– Kveldsflygninger mellom 18.00-24.00 er de billigste avgangene

– Tirsdag er den billigste ukedagen å fly på

– Lørdag er den dyreste ukedagen å fly på

*Reisestatistikken er innhentet blant 7,5 milliarder billettpriser på momondos 100 mest populære flygninger.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.