10 ting du ikke visste om Thailand

Imponer reisefølget ditt i vinter: 10 ting du ikke visste om Thailand

Verdens lengste navn på en by, en fisk som kan gå på land og verdens dyreste kattebryllup. Thailand er et mangefasettert land med både store og små rekorder. Ta en titt i listen over unike fakta fra det thailandske turistbyrået, og briljer med kunnskapene dine på reisen i vinter.

10 ting du ikke visste om Thailand

10 ting du ikke visste om Thailand

1. De fries land
Thailand er det eneste landet i Sørøst-Asia som aldri ble kolonisert av europeerne. Passende nok kan navnet på landet oversettes fra thailandsk til norsk som «de fries land».

2. Verdens lengste navn på by
Det egentlige navnet på landets hovedstad Bangkok er lengre enn det de fleste orker å uttale: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit – som fritt oversatt blir «Englenes by, den store, fantastiske byen, hjemstedet for Smaragdbuddhaen, Indras uinntakelige by, verdens hovedstad belønnet med ni verdifulla juveler, den lykkelige byen med et overdådig kongepalass som ligner den himmelske bolig der den legemliggjorte guden styrer, en by gitt av Indra og bygd av Vishnu.» Behøver vi å legge til at navnet troner øverst på listen over verdens lengste?

3. Godt besøkt hovedstad
Ifølge MasterCard Global Destination Cities Index var Bangkok verdens mest besøkte by i 2013 med 16 millioner internasjonale overnattinger.

Annonse: 300x250 Beach

4. Verdens største Buddha
I Thailand finner du også verdens største Buddha-statue i massivt gull. Den 5 500 kg tunge gullbuddhaen, eller Phra Phuttha Maha Suwan Patimakon som den offisielt heter, befinner seg fortsatt i tempelet Wat Traimit i Bangkok.

5. Et tredje kjønn på toalettet
Thailand er et av de første landene i verden som tilbyr et tredje alternativ for den som må på toalettet. Foruten en avdeling for kvinner og en for menn finnes det toaletter beregnet på transpersoner.

6. Verdens største krokodillefarm
I Thailand finnes også verdens største krokodillefarm, Samutprakarn Crocodile Farm, som rommer over 100 000 krokodiller. Krokodillefarmen, som ligger utenfor Bangkok, er passende nok også hjem for verdens største krokodille. Krokodillen Yai ble født i 1972 og kan i voksen alder briske seg med en 6 meter lang kropp som veier 1114 kg.

7. Verdens største ferskvannsfisk
I Mekongfloden svømmer verdens største ferskvannsfisk – Mekongkjempemallen. I 2005 ble det hittil største ekspemplaret av denne sjeldne kjempen fanget i det nordøstre Thailand. Totalvekt: 293 kg

Annonse:

8. Sjelden småtting
Men også en av verdens minste finnes i landet. Nemlig den lille tryneflaggermusen, verdens minste pattedyr, som har en kroppslengde på ca. tre centimeter. Navnet har den fått av et annet karaktertrekk – den griselignende snuten.

9. Et rikt dyreliv
Thailand er også hjem for mange andre dyr, nærmere bestemt en tiendel av alle verdens dyrearter. Slamkryperen er et av Thailands mest besynderlige dyr. Det er en fisk som både kan gå på land og klatre i trær.

10. Kattebryllup for 16 000 dollar
Til slutt kan vi nevne at verdens dyreste kattebryllup fant sted i Bangkok i 1996. Det var rasekattene Phet og Ploy – sjeldne siameserkatter med mandeformed øyne – som giftet seg. Bruden ankom bryllupet i helikopter mens brudgommen måtte nøye seg med en Rolls Royce. Til stede var også hundrevis av VIP-gjester. Ringene ble spesiallaget for å passe de små potene. Hele selskapet kostet 16 000 dollar, og det sies at brudeparet fikk gaver til en verdi av 60 000 dollar.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.