Albania blir nytt charterreisemål til sommeren

Albania blir nytt charterreisemål til sommeren

Apollo lanserer for første gang reiser til Albania. Reisene går til feriebyen Saranda som ligger sør i Albania, vis à vis den greske øya Korfu.

Albania blir nytt charterreisemål til sommeren

Albania blir nytt charterreisemål til sommeren

Vi er glade for å kunne tilby Albania til det norske markedet sier Helen Begby, kommunikasjonssjef i Apollo. Dette er et vakkert og billig reisemål. Vi startet opp med Saranda fra Sverige i fjor sommer, og våre svenske gjester var veldig godt fornøyde, spesielt fikk hotellene gode tilbakemeldinger på servicen, renholdet og gjestfriheten.

Albania var lenge et stengt land. Fra 2. verdenskrig fram til sin død i 1985 styrte kommunistdiktatoren Enver Hoxha landet, men etter at diktaturet falt i 1992 har Albania gjennomgått store forandringer og har fantastisk natur, fine strender og er rik på kultur og historie.

Byen Saranda ligger en kort båttur fra Korfu, og er en hyggelig by på sørkysten av Albania. Med 290 soldager i året, og det krystallklare Ioniske havet er Saranda et ettertraktet feriemål.  Den historiske byen Butrint, som ligger her, er på Unescos verdensarvliste, og har utgravninger fra flere epoker i Europeisk historie, greske, romerske, bysantinske og Ottomanske.

En annen spennende historisk by er Gjirokastra, fødebyen til Enhver Hoxha, med godt bevart Ottomansk arkitektur og et citadell fra 1200 tallet.

Rett sør for Saranda ligger Ksamil som er en del av Butrints nasjonalpark. Her er noen av de vakreste strendene i Albania, små badeviker med hvit sand og turkist klart vann som kommer fra Korfukanalen.

Billig

Albania er et av Europas billigste land å ferier i og ikke minst gjelder dette mat og drikke. Det albanske kjøkken preges av det italienske og greske, men også av lokale spesialiteter. På menyene står det meste mellom skalldyr, risotto og pizza til lokale gryteretter og piroger. Nasjonaldrikken er raki, et brennevin som er populært på Balkan og i det Middelhavet i litt ulike varianter.

Fakta:

Reisene til Albania går i perioden 25.mai 2015 – 28.september 2015 og er via Korfu.

Albania kan også kombineres med ferie på Korfu.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.