Oljelekkasje

Oljelekkasje i bil

Mange får dyre reparasjoner på bilen fordi pakningene i motor og gir tørker ut og sprekker. Det fører til lekkasje og svetting fra motoren. I verste fall må motordelene demonteres og pakningene byttes samt motorolje skiftes.

Oljelekkasje i bil

Oljelekkasje i bil

– Ved enkle grep kan man unngå slike slitasjeskader på pakningene. Hvis man tilsetter én prosent pakningsfornyer i oljen, unngår man at gummien i pakningene tørker ut og blir harde.

Har man først fått en lekkasje, er det heller ikke for sent å tilsette pakningsfornyer.

– Da bruker man bare tre ganger så mye fornyer, det vil si tre prosent av total oljemengde. Så vil oljeblandingen gjøre gummien i pakningene myke og smidige igjen, sier han.

Er det såkalt brudd i pakningene, det vil si at det har oppstått store sprekker i gummien, vil det ikke ha noen hensikt å tilsette noe i oljen. Men ved å gjøre det kan man avdekke hvor stor feilen er.

– Fortsetter det å lekke olje fra motoren etter at pakningsfornyeren har fått virke litt, vet du at skadene på pakningene er såpass store at de må byttes.

Det er like enkelt å tilsette pakningsfornyer som å etterfylle olje. Har man bilen på service, kan man be spesielt om at de tilsetter pakningsfornyer når de skifter olje.

Husk på dekkene

Feil hjulstilling fører til at mange kjører rundt med trafikkfarlige dekk, ifølge eksperter. Bildekk som har god mønsterdybde på den ene siden, kan være tynnslitt på den andre.

Tre millimeter mønsterdybde er minstekravet for vinterdekk i Norge.

Sjekk også hjulstillingen

Hjulstillingen på en bil kan bli feil hvis man kjører i en dump eller støter hardt borti en fortauskant. Hjulet vrir seg ut av posisjon, og festet mellom hjulet og bilen kan gi etter.

– Hjulfestet på dagens biler er mer avansert enn det var i gamle dager. Det gjør at bilen er mer behagelig å kjøre i stor fart, i svinger, ved akselrasjon og når man bremser. Men dette kompliserte festet er også mer sårbart for skader.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.