Kom i julestemning i Berlin

Berlin er verdt en reise året rundt, men hvorfor ikke kombinere storbyopplevelser med tyske juletradisjoner? Besøk fine julemarkeder i Berlin og nyt den stemningsfulle førjulstiden med hele familien. Her finner du både moderne julemarkeder med tivoli og nostalgiske julemarkeder.

Berlin-Mitte: Quadriga, Brandenburger Tor am Pariser Platz, Weihnachtsbeleuchtung, abends © DZT e.V. F: Messerschmidt, Joachim

Berlin-Mitte: Quadriga, Brandenburger Tor am Pariser Platz, Weihnachtsbeleuchtung, abends © DZT e.V. F: Messerschmidt, Joachim

I over 40 år har de de små smugene i bydelen Spandau blitt omgjort til et fantastisk julemarked med opptil 400 boder i helgene.

Det historiske Gendarmenmarkt er et av de mest kjente. Her finner du boder med glassblåsere, juledelikatesser og origamikunst. Med 1000 lysslynger, konserthuset, samt den franske og tyske domkirken i bakgrunnen, er julestemningen garantert.

Adventsmarked finner du også på Domäne Dahlem, en tidligere herregård eller et riddergods, som de ble kalt i Tyskland. Her kan du bli fascinert av smeder, pottemakere, instrumentmakere, hattemakere og besøke et veveri.

Hvis ikke disse forslagene har vekket din interesse, sjekk ut denne listen med mer enn 50 av Berlins julemarkeder. Her finner du garantert det riktige julemarkedet for deg.

Juleshopping på KaDeWe

KaDeWe (Kaufhaus des Westens) er Tysklands mest berømte varehus. Det strekker seg over 60 000 kvadratmeter og utgjør dermed det største varehuset på europeisk fastland.

Dørene ble åpnet i 1907 og KaDeWe kunne allerede da tilby mote fra Paris og delikatesser fra eksotiske land. Slik er det fortsatt den dag i dag, her får du tak i varer av ypperste kvalitet og tjenester i luksusklassen.

Selv om du ikke har tenkt å kjøpe noe, bør du ta en titt på det julepyntede stormagasinet som hvert år teller rundt 100 000 besøkende i førjulstiden.

For den som er på jakt etter julegaver, kan man få ekstra mye tid på seg om man drar til Berlin den første helgen i desember. Søndag 3. desember holder nemlig alle butikkene søndagsåpent.

Vil du ha mer informasjon om flere julearrangementer i byen som aldri sover? Trykk på lenken.

Feire nyttårsaften i Berlin

For dem som ikke rekker å reise i førjulstiden eller heller vil feire nyttårsaften i Berlin, finnes det også mange tilbud å velge blant.

En av Europas største open-air-festivaler utgjør en enestående opplevelse i historiske omgivelser, nemlig nyttårsfesten ved Berlins Brandenburger Tor. Festen strekker seg over to kilometer, hele veien fra Brandenburger Tor, via Strasse des 17. Juni til Siegessäule. Her dukker det opp mange scener med ulike show, og du kan vente deg internasjonale artister, laser- og lysattraksjoner, mat fra alle verdenshjørner og én million mennesker som vil oppleve et spektakulært fyrverkeri.

Den store open-air-festen er gratis og sikkert noe du kommer til å snakke om 365 dager fremover…

For den som heller vil feire innendørs, men ikke vet hvor, anbefaler vi å kjøpe en “8 for 1-billett”. Her kan du velge blant 26 dansegulv, 30 barer og utallige lounger med utsikt over et fantastisk fyrverkeri. Det beste er at all drikke, båt- og busstransport er inkludert i billetten.

Mer informasjon om “8 for 1-billetten” finner du her.

Uansett om du reiser med familien, kjæresten, vennegjengen eller som enslig festløve, Berlin har alltid et passende tilbud for deg! Det er bare å kontakte VisitBerlin.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.