Mange ønsker å feire julen utenlands

Mange ønsker å feire julen utenlands

Nesten 5 av 10 nordmenn kan tenke seg å reise utenlands for å feire jul, og den viktigte grunnen til dette er julestress (19 prosent) Bare 2 prosent oppgir at de ville reise for å slippe familien. Det viser den fersk SIFO-undersøkelsen fra Ticket Feriereiser. Stadig flere følger sine ønsker og bestillingene av julereiser har økt med 40 prosent de siste 10 årene.

mange ønsker å feire julen utenlands

Mange ønsker å feire julen utenlands

Rømmer fra julestresset

For mange innebærer julehelgen mer enn julestemning med glitrende tre, god mat og tid med familien. Julen oppleves som stressende og man skal rekke å vaske, handle julegaver og lage mat i stor mengder, og dessuten skal man rekke å reise rundt på ulike familiearrangementer.

– Stadig flere rømmer fra julestresset og velger sol og bad og kvalitetstid med familien fremfor julemat, juletre og ”Tre nøtter til Askepott”. Aller mest populært er det å reise til Kanariøyene og Thailand, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef for Ticket Feriereiser.

Julestresset er den klart største grunnen til at nordmenn kan tenkes seg å reisen utenlands for å feire jul Det oppgir 19 prosent av de spurte i Tickets SIFO-undersøkelse med 1001 respondenter i alderen 18 -79 år og et riksrepresentativt utvalg.

Reise utenlands for å slippe familien.

I årets undersøkelse sier bare 2 prosent at de kan tenke seg å reise utenlands for å slippe familien.

– De fleste vil feire med sine nære og kjære. Stadig flere reiser derfor å generasjonsreiser der alt fra svigermor og momor til søsken og fettere/kusiner får bli med på julereisen, sier Ellen Wolff Andresen.

At stadig flere følger sitt ønske om å rømme fra julestresset gjør at bestillingene av jul – og nyttårsreiser i å røker med 37 prosent i følge Tickets bookingstatistikker. Aller mest populært er Kanariøyene og Thailand, men også storbyreiser og langreiser til for eksempel Australia øker mye. I løpet av en tiårsperiode frem til 2015 har antallet reiser, der man er borte over jul økt med 40 prosent, i henhold til Ticket bookingstatistikk.

– Det har blitt mer akseptert å reise utenlands over jul i dag enn tidligere samtidig som skolene har blitt strengere med å gi fri utover skoleferien. Derfor velger stadig flere å reise bort i juleferien for å få en roligere og varmere julehøytid, sier Ellen Wolff Andresen.

I henhold til Tickets SIFO-undersøkelse sier 50 prosent at de ikke kan tenke seg å ferie jul utenlands. For fire år siden vvar tilsvarende tall 59 prosent i Tickets undersøkelse.

Kan du tenke deg å feire jul utenlands, og i tilfelle hvorfor?

Ja, for å slippe julestresset, 19 prosent
Ja, reisen er en gave til hele familien, 5 prosent
Ja, jeg passer på å reise i julen for å slippe å ta ut så mange feriedager, 4 prosent
Ja, jeg vil slippe å kjøpe julegaver, 5 prosent
Ja, jeg vil slippe å treffe familien, 2 prosent
Ja, det er den eneste tiden på året jeg kan ta ferie over en lengre periode, 3 prosent
Ni, jeg kan ikke tenke meg å feire julen utenlands, 50 prosent
Annet, 10 prosent
Vet ikke, 11 prosent

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.