Ferie i bobil?

Reise på ferie i bobil?

Bobilferie blir stadig mer populært. Mange har anskaffet seg egen bobil og mange leier bobil. Uansett hva som er ditt alternativ, – bobildekkene bør være av god kvalitet.

Som nevnt er bobil blitt en populær ferieform, enten man eier sin egen bobil eller leier bobil hos enten bedrifter eller private. Her følger noen tips til deg som skal leie bobil for første gang.

Reise på ferie i bobil?

Reise på ferie i bobil?

Leie av bobil

Normalt sett ligger leieprisene på bobil rundt 10 000 kroner i uken, avhengig av om det er bedrift eller privat utleier. Prisen avhenger også av sesong, størrelse på bobil og ikke minst teknisk stand på bobilen.

Når man leier bobil bør man kontrollere bobilen grundig før man «offisielt» overtar den og legger ut på ferie. Det anbefales at man enten tar bilder eller videofilmer bobilen både innvendig og utvendig. Alt teknisk utstyr og campingutstyr både innvendig og utvendig bør funksjonstestes før leieforhold starter.

Kontroller dekkene

Husk også å kontrollere dekkene, – bobildekk slites raskere enn dekk på vanlige personbiler. Pass på å etterfylle luft hvis dere har mye bagasje og annen last i bobilen. Mål gjerne mønsterdybden i dekkene hvis du er i tvil om de er godkjent. Merk at det ble innført endringer på krav til vinterdekk på bobiler over 3500 kg, de nye kravene sier kort oppsummert at de store bobilene har samme krav som personbiler under 3500 kg.

Merk deg at riktig lufttrykk i dekkene ikke bare har noe si for slitasjen på dekkene, det har også stor betydning for forbruk av drivstoff og sikkerhet . Feil lufttrykk i dekkene gir deg en mye høyere feriekostnad enn det som er nødvendig og kjøreegenskapene til bobilen er heller ikke som de burde være.

Dekk skal holde samme temperatur som uteomgivelsene når de fylles. Årsaken er at luften i dekkene påvirkes av temperaturendringer. Hvis lufttemperaturen inni dekket holder 20 varmegrader når man måler lufttrykket, mens utetemperaturen er 0 grader, vil målingen bli feil. Skulle det av en eller annen grunn og etter avtale med utleier være nødvendig å kjøpe nye dekk, finnes det flere dekkforhandlere både fysiske butikker/verksteder og nettbutikker som selger dekk til en rimelig penge. Husk at nettbutikker som regel ikke selger dekk som er ferdig montert og balansert. Den jobben må du gå til et verksted for å gjøre når dekkene er kommet hjem til deg.

Gjennomgå leiekontrakten

Leiekontrakten bør gjennomgås nøye i sammen med utleier, avklar alle usikkerhetsmomenter FØR man kjører avgårde.

Oppstår det problemer underveis er dette ofte et forhold som er regulert av leiekontrakten. I de aller fleste tilfeller skal bobilutleier kontaktes før man eventuelt kontakter eksterne firmaer (eks Falken og NAF).

Både private utleiere og bedrifter tilbyr som regel support hvis du har spørsmål underveis. Førstegangsreisende i bobil har ofte spørsmål om strøm, lading, varmtvann (ofte Truma varmtvannsbeholder) og hvor man kan parkere.

Er du førstegangsreisende med bobil, husk å spør utleier om alle disse temaene, det er ingen skam å spørre for mange spørsmål før man reiser. Det er bedre å spør for mye enn at du eventuelt ødelegger noe på bobilen eller dere får ferien ødelagt på grunn av at du ikke våget å spørre spørsmål.

Har dere tips og råd til hva man bør passe på når man leier bobil er dere velkomne til å skrive i kommentarfeltet nedenfor.

Annonse:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.