Rekordkald mai gir reiserush

Rekordkald mai gir reiserush

Unormalt kalde maidager setter fart i nordmenns reiselyst. De siste fire dagene har Norges største feriearrangør solgt 34 prosent flere reiser enn på samme tid i fjor.

Rekordkald mai gir reiserush

Rekordkald mai gir reiserush

– Nå begynner nordmenn virkelig å lengte etter sol og varme! Denne uken har vi hatt 34 prosent flere bestillinger enn samme uke i fjor og vi har også hatt 27 prosent flere besøkende på nettsidene våre. I tillegg til at mai måned har vært unormalt kald så er det nok mange som begynner å bli usikre på hva slags sommervær vi har i vente, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum i Ving.

Hun forteller at salget fra enkelte flyplasser nesten har doblet seg sammenlignet med fjoråret, blant annet fra Stavanger hvor veksten har vært 88 prosent denne uken. Fossum tror pågangen vil fortsette ut i neste uke.

– I følge værmeldingen kommer det kjølige været til å fortsette gjennom helgen. Jeg tipper nettsidene våre blir hyppig besøkt de neste dagene og at mange kommer til å bestille sommerferien sin den nærmeste tiden.

Sommerens mest populære reisemål er så langt Mallorca, Antalya-kysten og Kreta. I følge Fossum så har Ving den siste uken også hatt stor økning i etterspørselen etter eksotiske sommerreisemål.

– Vi ser økt interesse for eksotiske reisemål sommerstid og har den siste uken solgt 55 prosent flere slike reiser enn på samme tid i fjor, forteller Fossum.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.