Bryr seg ikke om skolens ferieregler

Foreldre bryr seg ikke om skolens ferieregler!

Tre av ti foreldre bryr seg ikke om skolens ferieregler når de bestiller reiser!

Billige reiser lokker familier til å reise utenom skoleferien. Til tross for at skolene har blitt strengere når det gjelder å gi elevene fri utenfor skoleferien, oppgir tre av ti at de ikke bryr seg om skolens retningslinjer for ferie og bestemmer selv når barna skal ha fri. Det viser Tickets Respons Analyse-undersøkelse.

Foreldre bryr seg ikke om skolens ferieregler

Foreldre bryr seg ikke om skolens ferieregler

Skolens regler om å ta seg fri fra undervisningen har blitt strammet inn de siste årene, og mange lærere mener at det er forstyrrende for undervisningen og respektløst at foreldre ikke følger skolens retningslinjer om ferie. Likevel sier 30 prosent at de ikke bryr seg om skolens regler og selv vil bestemme når deres barn skal ha fri.

Fristes av lave priser

– En grunn til at så mange velger å reise utenom skoleferien er at prisene er mye lavere enn i høysesongen. Ofte kan man få reiser til halv pris eller mindre om man reiser utenom skoleferien, noe som betyr at familien kan spare flere tusenlapper. Dette tror jeg gjør det verdt å bryte skolens regler om fri for mange, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

At prisene er lave utenom skoleferien kommer av at prisene styres av tilbud og etterspørsel hos reisearrangørene, og prisene blir derfor lavere utenom skoleferiene. På grunn av dette kan det være mye penger å spare dersom du er villig til å ta ungene ut av skolen. Det er rimeligst å reise i perioden mellom påskeferien og frem til sommerferien, eller mellom starten av november og frem til de første ukene i desember. Reiser til for eksempel Antalya-kysten inklusive fly og hotell i en uke kan ligge på rundt 2000-3000 per person i mai, mens det koster det dobbelte i juli.

Mange ønsker å feriere på våren

På våren spesielt ser mange foreldre muligheten til å spare både penger og feriedager. Ved å ta en uke ferie på våren når det blant annet er Kristi Himmelfartsdag og pinse, kan man reise for eksempel en uke uten å bruke mer enn et par feriedager.

Det er derimot ikke alle som bryter skolens regler om permisjon. 70 prosent tar noe hensyn til skolens ferieregler. 43 prosent reiser kun når skolen er stengt, og 27 prosent svarer at skolens regler delvis påvirker deres reiseperiode, men at skolen som regel innvilger permisjon/fri.

Tabell med prosentsatser for hvordan foreldre ser på å ta elevene ut av skolen:

Påvirker skolens regler om ferie din reiseperiode?

43 prosent – Ja, vi reiser kun når skolen har stengt.

27 prosent – Ja, delvis, men skolen innvilger vanligvis permisjon/fri.

24 prosent – Nei, vi bestemmer selv når vi skal reise.

0 prosent – Skolen har ikke slike regler.

6 prosent – Vet ikke.

Kilde: Tickets Respons Analyse-undersøkelse.
Svarene er basert på foreldre med barn i skolealderen.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.