Nordmenn, reis dere lykkeligere

Nordmenn, reis dere lykkeligere

Norge har falt ned fra andreplass til fjerdeplass på listen over verdens lykkeligste land. I følge en ny FN-rapport har Sveits overtatt førsteplassen, som i fjor tilhørte Danmark. Etter all sannsynlighet kan Norge klatre oppover på listen igjen, hvis man spør Expedia.no. 

Nordmenn, reis dere lykkeligere

Nordmenn, reis dere lykkeligere

Veien til lykke går via flyplassen. Det er hvertfall den klare dommen hvis man ser på resultatene i en spørreundersøkelse gjennomført av Expedia.no. 94 prosent av de norske reisende mener nemlig at reise og ferie har en direkte positiv innvirkning på deres velvære og livsglede. Over 85 prosent føler seg gladere etter ferie, mens 89 prosent føler seg mindre stresset.

 ─ Tallrike undersøkelser, inkludert våre egne, viser at reiser forbedrer vår livskvalitet. Det kan vi også se i Norge hvor vi ser en klar kobling mellom reiseaktiviteter, velvære og økt livskvalitet. Hvis vi i Norge ønsker å innta førsteplassen i FNs undersøkelse neste år er det bare å booke ferie, selv om kanskje ikke reiser alene kan sikre oss førsteplassen, smiler Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

Annonse: 300x250 Beach

Antall feriedager er ikke avgjørende

Sveits, som ifølge FNs nye World Happiness Report er verdens gladeste nasjon, har omlag 20 feriedager per år. I Norge har vi i gjennomsnitt 25 feriedager dekket av arbeidsgiver. Så det er nødvendigvis ikke antall feriedager som er avgjørende, men hvordan man bruker ferien som igjen påvirker livskvaliteten.

─ Det er stor forskjell på antall feriedager i ulike land. Men én ting er gjeldene for alle: Mellom 80 og 90 prosent av respondentene globalt sett sier at ferie gjør dem gladere, mer uthvilt, knytter sterkere bånd med familien og at ferie gir en følelse av å være mindre stresset og mer avslappet, avslutter Gogstad.

Reis deg lykkelig

Hvis budskapet fra Expedia.no har vekket reiselysten ligger det nå rabatt på reiser til verdens nå nest lykkeligste nasjon, Island.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.