Friluftslivsopplevelser rett i nærheten

Friluftslivsopplevelser rett i nærheten

Alle har vi en friluftslivsopplevelse rett i nærheten, som vi aldri har prøvd.

I Friluftslivets år 2015 setter vi fokus på friluftslivet i nærmiljøet, og i aktivitetskampanjen som lanseres i disse tider er det et mål om at så mange som mulig skal åpne øynene for alle de mulighetene som venter rett utenfor stuedøra.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft er en av dem som har engasjert seg i kampanjens budskap.

Friluftslivsopplevelser rett i nærheten

Friluftslivsopplevelser rett i nærheten

– Jeg har enda ikke vært ett eneste sted i Norge hvor det ikke går an å finne opplevelser i nærmiljøet. Landet er forskjellig fra sted til sted, noen er mer heldig enn andre, men det finnes mange flotte muligheter i nærheten av der alle folk bor. Og det mener jeg gjelder hele landet.

«Hvilken friluftslivsopplevelse har du rett i nærheten av deg, som du aldri har prøvd» er spørsmålet fra Friluftslivets år. Svaret fra Klima- og miljøministeren kan du se i den første reklamefilmen for aktivitetskampanjen. Her er nemlig Sundtoft på fuglesangsafari ved Borkedalsstemmen i hjembyen Lillesand.

– Jeg er veldig glad i friluftslivet, og det trenger ikke alltid å være så avansert. Det kan være steder man aldri har vært før, og ting man aldri har gjort før. Og begge deler kan faktisk være rett utenfor stuedøra di. Jeg for eksempel, har aldri vært på fuglesangsafari, forteller Sundtoft, før hun gir utfordringen videre;

– Du har også sikkert en friluftslivsopplevelse som du aldri har prøvd før, ta med venner og familie, nå er det din tur.

– Vi har store ambisjoner for denne kampanjen!

«Nå er det din tur» er den største aktivitetskampanjen i markeringsåret. Prosjektleder for Friluftslivets år 2015, Johanna Solberg, mener den har potensiale til å nå langt.

– Vi håper denne kampanjen vil føre til at folk finner frem til gode friluftslivsopplevelser i nærheten av der de bor. Turen trenger ikke å gå langt eller inneholde så mye for at effekten skal bli stor.

Solberg understreker at selve essensen i hele kampanjen er en fadderordning. Vi skal invitere og utfordre hverandre til å prøve ut friluftslivet.

– Fadderordningen, det å invitere noen med seg, er selve essensen i kampanjen og skal være med på å få flere mennesker ut. Vi håper folk vil invitere med seg familien, venner, kjente eller ukjente ut i det fri. Vi håper så mange som mulig vil være friluftsfaddere for seg selv og andre i Friluftslivets år og bli med å spre friluftsgleden!

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.