7 aktive opplevelser i Vest-Sverige

7 aktive opplevelser i Vest-Sverige

I Vest-Sverige ligger alt til rette for en frydefull ferie i fart – med Nordens største multisportsarena i Göteborg som siste tilskudd

Ferie behøver ikke å være synonymt med slaraffenliv. Vi nordmenn blir faktisk stadig mer aktive når vi har fri, og NHO Reiselivs undersøkelser viser at kulturopplevelser, friluftsliv og fysisk aktivitet scorer høyt når det norske folk legger ferieplaner. Heldigvis trenger vi ikke å reise langt for å få en ferie av den aktive sorten. Med sin nære beliggenhet og flotte natur, er Vest-Sverige det perfekte reisemålet for sporty og eventyrlystne nordmenn.

Nedenfor gir VisitSweden deg sine 7 beste tips til ferieopplevelser Vest-Sverige har å by på i sommer! 

7 aktive opplevelser i Vest-Sverige

7 aktive opplevelser i Vest-Sverige

1. SYKKELTUR LANGS GÖTA KANAL

Göta kanal er en av Sveriges aller største turistattraksjoner. Kanalen som binder Stockholm sammen med Göteborg, er nesten 200 kilometer lang, og västgötalinjen strekker seg mellom Sjötorp og Karlsborg. Men den trenger ikke nødvendigvis å oppleves på gyngende grunn. Det er nemlig vel så herlig å suse langs kanalen med vind i håret og kraft i bena. Det er flere steder å leie sykler her, og de flotte veiene og stiene egner seg utmerket for å ta seg fram på to hjul. Langs kanalen ligger dessuten spise- og overnattingssteder som byr på smakfulle og skjønne pauser på ferden, og enkelte arrangører tilbyr også egne sykkelferiepakker.

Norrqvarn Hotell har blant annet en pakkeløsning som inkluderer både sykler, kart, hotellrom og nydelig nærprodusert mat.
Mer informasjon finner du her.

2. ALLSIDIGE PADLEMULIGHETER

Store deler av Vest-Sverige er dekket av vann – fordelt på tusentalls sjøer, kanaler og en helt unik skjærgård. Regionen er derfor som skapt for flytende opplevelser, og padlemulighetene her er mange. Enten du foretrekker urbane eller mer urørte omgivelser, vil det å seile rundt imens du hviler blikket på vakre omgivelser, kjenner duften av friluft og lytter til naturens egne melodi gi sinnet ro og kroppen god trening!

Hos Point65 i Göteborg, som holder til ved Lilla Bommens Hamn, kan du padle med guide midt i sentrum – både på kanalene og på Göta älv. Turen varer i to og en halv time, og inkluderer flere stopp, samt opplæring av hvordan du best håndterer kajakken. Her får du dessuten muligheten til å betrakte Göteborg fra et helt nytt perspektiv.
Mer informasjon finner du her.

Vil du ut av storbyen, har landskapene Bohuslän og Dalsland rykte på seg for å være blant Europas beste padlingsområder. Bohusläns skjærgård er med sine granittklipper, fiskevær og frodige øyer kajakkpadlernes favoritt, imens Dalsland lokker kanofantaster med sitt villmarkslignende landskap og mange innsjøer.
Mer informasjon om padling i Vest-Sverige finner du her

3. MEKTIG MULTISPORTSANLEGG

Den 10. juli åpner det som blir Nordens største multisportsanlegg i Vest-Sverige. Göteborgs Nya Arena er en gigantinvestering til rundt 900 millioner, og rommer blant annet både en full innendørs fotballbane, komplette skispor, to idrettshaller, spisesteder og konferansehotell på til sammen svimlende 45.300 kvadratmeter fordelt på sju etasjer.

På det unike innendørs skianlegget Skidome, kan du spenne på deg skiene hele året og gli rundt på en 1,2 kilometer lang sløyfe, fordelt på tre parallelle spor, to klassiske og ett skatespor, med en temperatur på to minusgrader i lufta. Her kan du leie utstyr på plass, ta en matbit på Freds Ski Lodge, og i wellness-avdelingen kan du dessuten varme deg i badstue og jacuzzi og unne deg selv en avslappende massasje.
Mer informasjon finner du her.

4. MATVANDRING I GÖTEBORG

Snør på deg gode sko, sørg for at magen er tom og legg ut på en matvandring i sentrale Göteborg. I løpet av tre timer kan du traskende ta deg gjennom både byens gastronomiske favoritter og klassiske spisesteder, som Feskekôrka och Stora Saluhallen. Via den guidede matvandringen får du muligheten til oppdage Göteborgs skjulte matperler som du trolig ikke hadde funnet på egen hånd. Her bys det på historie og smaksopplevelser av ulike slag – fra sjokolade til sild og alt der imellom.

Vandringen starter klokken 13.00 utenfor Turistbyrån på Kungsportsplatsen.
Mer informasjon om Matvandring finner du her.

5. SYKLING MED SPENNING

Like utenfor Göteborg sentrum, i Delsjöns naturreservat , holder Hillside Cycling til. Her lokker topptrimmede sykkelstier – ja, faktisk noen av de beste Sverige har å tilby! Via Hillside Cycling guides du rundt til de beste plassene, enten du er nybegynner eller erfaren mountainbiker. Kast deg ut i en heldagstur med økologisk og hjemmelaget pikniklunsj, eller en halvdagstur inkludert afternoon tea og smoothie. Og vil du virkelig slå på stortromma, kan du melde deg opp til å sykle en hel uke også!

Mer informasjon finner du her.

6. SKALLDYRSAFARI

Visste du at verdens beste skalldyr finnes i Vest-Sverige? Nærmere bestemt i Bohuslän, hvor de vokser sakte i rent og mineralrikt vann, noe som gir en salt og frisk smak. Om våren og høsten – når skaldyrene smaker aller best – arrangeres skaldyrsafari, hvor du kan dra ut på havet med lokale fiskere og fiske og fange opp ferske østers, hummer, sjøkreps, reker og blåskjell, for så å tillage delikatessene i fellesskap og la tennene bade i vann, før du tilbringer natten i en behagelig seng på et av de mange fine overnattingsstedene. Garantert en stemningsfylt og særegen opplevelse!
Les mer om Skalldyrsafari her.

7. TRIATHLON I DALSLAND

Du har kanskje hørt om en svensk klassiker? – En svensk variant av et multisporten triatlon, med en fjerde gren. For å motta et «Svensk klassiker»-diplom, må man gjennomføre et skiløp, et sykkelritt, et løp og en svømmekonkurranse i løpet av en tolv måneders periode.

Dalsland kalles ofte «et Sverige i miniatyr», og fra og med i år har landskapet fått sin egen variant av multisporten, i håp om at flere skal våge seg til å teste nye friluftsaktiviteter. Dalslandklassikern innebærer at man skal sykle Dalsland X-Country, padle Dalsland Kanot Maraton+ og løpe Dalsland X-Trail. Så dersom du er lysten på en actionfylt ferie, vet du hvor du bør dra!
Les mer om Triathlon i Dalsland her.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.