Slik holder vi kontakten i ferien

7 på topp- Slik holder vi kontakten med nære og kjære i ferien

SMS har slått ut postkort når det gjelder å holde kontakten med de hjemme når vi er på ferie. 74 prosent sender SMS, 48 prosent ringer og 40 prosent oppdaterer sosiale medier. Bare 14 prosent sier at de sender postkort, et tall som lå på 73 % prosent for bare fem år siden. Dette viser Ticket Feriereiser sin Respons analyse- undersøkelse.

Slik holder vi kontakten i ferien

Slik holder vi kontakten i ferien

I dag har de fleste en hyppigere kontakt med dem hjemme når de er på ferie, dette fordi vi bruker mobilen og internett i større grad når vi er utenlands.

– I dag er det så lett å sende SMS, oppdatere statusen på sosiale medier og å sende mail hjem til venner og familie at de hjemme ofte har full kontroll på hva som skjer i løpet av reisen. At det i dag er Wifi på mange hoteller og kafeer på destinasjonene har bidratt til denne utviklingen, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Den mest populære måten å holde kontakten under reisen er SMS (74 %), etterfulgt av telefonsamtaler (48 %), og oppdateringer på sosiale medier (40 %). Bare 7 prosent sender flere postkort og 14 prosent sender ett eller noen få postkort, sannsynligvis til eldre slektninger. For bare fem år siden svarte 73 prosent av respondentene i Ticket-undersøkelsen at de sendte postkort hjem.

Selv om SMS er den vanligste måten å holde kontakten med venner og familie i alle aldersgrupper er det stor forskjell på hvordan ulike aldersgrupper holder kontakten under reisen. Unge reisende, i aldersgruppen 18-29 år, bruker Instagram og oppdateringer av sosiale medier i større grad enn gjennomsnittet. De som er over 50 år (50-65) holder kontakten i større grad gjennom bruk av telefonsamtaler, e-post og postkort enn den gjennomsnittlige nordmann.

– Tiden da unge ringte hjem for å fortelle urolige foreldre om at alt var bra under reisen er nesten over. I dag er det ofte nok med en oppdatering på sosiale medier eller en samtale på Skype eller Facetime, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

7 på topp – Slik holder vi kontakten med dem hjemme

1. SMS, 74 prosent
2. Telefon, 48 prosent
3. Oppdatering på sosiale medier, 40 prosent
4. Sender ett eller et par postkort, 14 prosent
5. E-post, 22 prosent
6. Bilder på Instagram, 13 prosent
7. Sender flere enn tre postkort, 7 prosent

Annonse:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.