Kretas beste strender

Kretas beste strender

Fantastiske strender er en av grunnene til at Kreta topper listen over sommerens mest populære reisemål. Her er en oversikt over de absolutt beste!

Planlegger du å reise til Kreta i sommer? Da er du ikke alene: Kreta topper Apollos liste over sommerens mest populære feriemål. En av de mange grunnene til at nordmenn har lagt sin elsk på den største av de greske øyene er det enorme antallet og mangfoldet av strender.

Kretas beste strender

Kretas beste strender

– Det bugner av vakre strender i hele Hellas – og Kreta er ingen unntak. Her finnes det strender for alle; de aktive som vil leke seg, barnefamilier som vil ha plass å boltre seg på, par som oppsøker romantiske bukter og de som drømmer om postkort-strender, men ikke ønsker å reise så langt, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsrådgiver i Apollo.

Siden Kreta er en stor øy er det viktig å bemerke seg at både naturen, temperaturen, nivået av turister og strendene kan skille seg ut i forhold til hvor på øya man befinner seg. Et godt tips er derfor å sjekke hvor de perfekte strendene for nettopp deg ligger før du bestiller drømmeferien. For hvorfor nøye deg med én, når det er så mange?

Les også: Overnatting og hoteller på Kreta hos Booking.com

Les også: Finn beste hotell og les anmeldelser av hoteller på Kreta hos TripAdvisor

Les også: Finn feriebolig på Kreta med TripAdvisor. Over 2400 ferieboliger!

Dette er Kretas beste strender:

Elafonissi

Sør-vest for Kreta ligger stranden Elafonissi – sannsynligvis Kretas aller vakreste sandstrand. I vannkanten ligger knuste skjell og sneglehus som gir stranden et romantisk, rosa skimmer. Herfra har man muligheten til å vasse ut til små øyer, eller store sanddyner.

Vai

Vai-stranden ligger i det nordøstlige hjørnet av Kreta, og er kanskje den mest populære stranden på øya. Den palmekledde stranden blir ofte kalt Palm Beach, og ser mer ut som en strand fra Nord-Afrika, enn de greske øyene!

Kalives

Kalives er en koselig liten by på nordkysten av Kreta. Hovedstranden ved den lille havnen er barnevennlig og langgrunn. Rundt en kilometer nordvest for Kalives ligger strand nummer to; en vakker og langt roligere sandstrand.

Falassarna

Nord-vest på Kreta er det langt roligere, med færre turister. Her ligger stranden Falasarna – en endeløs sandstrand hvor du kan sole deg og bade i fred.

Frangokastello

Frangokastello ligger på sørkysten av Kreta og er en populær utflukt på grunn av det store fortet som ligger her. Vannet er utrolig klart og rent og perfekt for snorkling.

Makrivialos

Sør-øst på Kreta er det færre turister enn andre steder på øya, noe som også gjør Makrivialos til en roligere strand. Stranden er også langgrunn og derfor perfekt for familier med barn.

Plakias

I nærheten av Preveli-stranden, har Plakias en nydelig strand. Dette er derimot et populært sted for turister med mange hoteller i nærheten, så stranden kan fort bli folksom. Skulle det bli for mye, kan man fort gå eller ta en båt herfra til Damnoni hvor stranden er langt roligere.

Georgioupolis

På nordkysten mellom Chania og Rethymno ligger Georgioupolis: Et ideelt sted hvis du ønsker å kombinere late dager på stranden med byvandring. Stranden har fin sand og strekker seg så langt som 9 km!

Stavros

I nærheten av Chania ligger Stavros – en nydelig sandstrand, litt bortgjemt i en bukt. Nettopp på grunn av dens perfekte beliggenhet, blir den heller ikke like hektisk som mange av de andre strendene på nordkysten.

Sweetwater

I nærheten av Chora Sfakion på sørkysten, ligger Sweetwater-stranden. Ferskvannskilder i nærheten holder vannet rent og mange slår leir på det idylliske stedet, som er perfekt tilrettelagt for soling og bading.

Les mer om Apollos reiser til Kreta her.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.