Sikre deg mot skityveri!

Slik sikrer du deg enkelt mot skityveri!

Forsikringsbransjens enkle og effektive råd mot skityveri? Skill skiene.

Håp om påskesol lokker ikke bare skiløper og turister til fjells, men også skityvene.

– Det er når du setter fra deg skiene for å varme deg i solveggen eller varmestua at tyvene ser sitt snitt til å stikke av med utstyret ditt, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende.

Forsikringsbransjen anslår at ski og utstyr for rundt 12 millioner stjeles hvert år, men det finnes enkle knep for å lure skityvene.

Sikre deg mot skityveri!

Skill skiene dine når du setter dem fra deg. Ulike ski blir ikke stjålet. Foto: Mona Villanger/Frende

Skill skiene

– Skill skiene dine om du må sette dem fra deg uten tilsyn. Sett din og kjærestens ski i par, eller sett en barneski med en voksenski, er rådet fra Frende. Det koster ingen ting, og tar bare et øyeblikk, sier Slettemoen.

Du kan også kjøpe deg en enkel skilås i sportsbutikken eller skiutleien.

– Det er oftest en wirelås som er lett å ha med seg i lomme eller sekk, og koster ikke all verden, sier hun.

Låsbare stativ

Forsikringsbransjen har i mange år etterlyst låsbare ski- og brettstativ i alpinanleggene, og flere skisteder er det allerede på plass.

– Har du mulighet til å låse skiene, gjør det. Er du ferdig for dagen og skal på after-ski, bør du sette dem fra deg hos en vakt, på hytten eller ta deg tid til å låse dem inn i skiboksen på bilen, sier Andreas Rødven, tidligere generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening.

– Ofte er det det aller nyeste utstyret som blir stjålet, det som er lettest omsettelig eller lettest tilgjengelig. Jeg har låsen i lomma, sier Rødven.

Slik sikrer du deg enkelt mot skityveri

Skill skiene dine når du setter dem fra deg. Ulike ski blir ikke stjålet. Foto: Mona Villanger/Frende

Kontakt politiet

Kontakt politiet hvis du blir utsatt for tyveri. Få alltid en kopi av anmeldelsen om du vil ha igjen penger fra forsikringsselskapet.

– For å dekke et skityveri stiller forsikringsselskapene også krav til at du ikke skal forlate skiene ubevoktet over lengre tid, sier Heidi Tofterå Slettemoen i Frende.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.