Mallorca er sommerens favorittreisemål

Mallorca er sommerens favorittreisemål.

Nå er det bestillingsrush for årets sommerreiser. 69 prosent av oss planlegger å reise utenlands i sommer, og de fleste bestiller reiser til Mallorca.

Blant de mest populære land vi reiser til ligger Spania og Hellas på topp. Det viser fersk statistikk fra reisebyrået Ticket, som i dag presenterer sommerens topplister.

Mallorca er sommerens favorittreisemål

Mallorca er sommerens favorittreisemål

I februar tok sommerbestillingene fart og økte med 21 prosent sammenliknet med i fjor. Denne økningen ventes å fortsette utover våren.

– Nå er det full fart for sommerens bestillinger. Mange bestiller nå reisene til Syden. Vi nordmenn ønsker å være garantert fint vær i et par uker, for det er vanskelig å tro at det skal bli en like fin sommer som i fjor, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Dette påvirker våre reisevalg i sommer

Tickets undersøkelse gjort av Respons Analyse støtter den oppadgående trenden for å reise mer. 69 prosent av nordmennene oppgir at de kommer til å reise utenlands i sommer. 27 prosent sier de kommer til å gjennomføre flere reiser enn i fjor. Bare 14 prosent tenker å reise mindre, og 59 prosent skal gjøre like mange reiser som i 2014. Det er livssituasjonen vår som styrer våre reisevalg for hvor mye vi skal reise utenlands i sommer.

– Familiesituasjon, endret reiselyst og arbeidssituasjon påvirker våre reisevalg mest, mens det er kun noen prosent som sier at de blir påvirket av faktorer som krig, terrortrussel og den politiske situasjonen, sier Wolff Andresen.

Hellas gjør comeback

Hellas har gjort comeback som nordmenns charterfavoritt denne sommeren. Mye av dette skyldes at charterarrangørene øker tilbudet til Hellas, både fastlandet og øyene som følge av en roligere situasjon i landet.

Tre reisemålstrender i sommer:

1. Retrocharter

Det ene klassiske reisemålet etter det andre er på vei tilbake igjen. For mange innebærer de nygamle reisemålene et hyggelig gjensyn, men for de unge virker stedene som nye og freshe. Eksempler er Algarve, Athen og den spanske solkysten som Costa Blanca og Costa del Sol.

2. Maten styrer valg av reisemål

Vi er et matelskende folk. Åtte av ti nordmenn oppgir at maten er viktig når de velger hvor de skal reise. 24 prosent sier at maten er en viktig faktor, og 58 prosent sier at maten er ganske viktig. Mest av alt elsker vi den italienske maten, etterfulgt av Spania, Thailand og Frankrike.

3. Wifi viktigere enn basseng ved valg av hotell

Wifi har seilet opp som en av de viktigste faktorene når det gjelder valg av hotell. Etter grunnleggende faktorer som hotellets beliggenhet (84 prosent) og standard (76 prosent) er wifi i dag det tredje viktigste aspektet ved valg av hotell (58 prosent).

HIT REISER VI I SOMMER

ALLE TYPER REISER:

Topp ti, land

1. Spania (1)
2. Hellas (2)
3. USA (3)
4. Italia (5)
5. Tyrkia (4)
6. Thailand (8)
7. Frankrike (7)
8. Kroatia (6)
9. Portugal (10)
10. Storbritannia (9)

Klatrere: Cuba og Sri Lanka

Topp ti, reisemål

1. Mallorca (1)
2. Kreta (2)
3. Barcelona (4)
4. Bangkok (7)
5. Antalya (3)
6. Rhodos (5)
7. Split (6)
8. New York (11)
9. Alicante (8)
10. Malaga (ny)

Klatrere: Miami, Amsterdam og Los Angeles

STORBY:

Topp ti, storbyer

1. Barcelona (1)
2. New York (4)
3. Lisboa (3)
4. Venezia (6)
5. Paris (7)
6. Roma (8)
7. Nice (5)
8. Amsterdam (11)
9. London (2)
10. Las Angeles (ny)

Klatrere: Stockholm, Praha og Helsinki

CHARTER:

Topp ti, reisemål

1. Kreta (2)
2. Mallorca (1)
3. Rhodos (4)
4. Antalya (3)
5. Kypros (5)
6. Split (6)
7. Burgas (7)
8. Kos (11)
9. Santorini (12)
10. Gran Canaria (8)

Klatrere: Sardinia, Samos og Karpathos

*Bookinger gjort hos Ticket frem til 16/3 2015. Avreiser i perioden 1/6 – 30/9 2015. Fjorårets plassering angis i parentes.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.