Klart for en «glad påske» i Sverige

10 tips fra VisitSweden: Klart for en «glad påske» i Sverige.

Påskefestival, hai-mating og en reise tilbake i tid er blant aktivitetene du kan ta med deg kjæresten eller familien på i påsken. Pakk bagen og kom deg over grensen, for de blågule byr på noe for enhver smak.

10 tips fra VisitSweden

10 tips fra VisitSweden

Det er ikke for sent å få en morsom, spennende og avslappende påskeferie. Selv om det ikke er mange dagene igjen, har du tid til å legge opp en påskeferie som passer både store og små. Enten om du skal ta med deg kjæresten på en romantisk tur, eller du har en stor familie å tilfredsstille, finnes mange ferieaktiviteter som vil falle i smak. Under finner du ti forslag til fine påskeaktiviteter.

1. Reis tilbake i tid i Göteborg

Volvo er bilen som satte hjul på Sverige, og nå kan du bli med på en guidet tur i flotte Volvo PV-er fra mellom 1947 og 1965. Den halvannen time lange turen starter ved Klippans Kulturreservat og du kan enten sitte på eller kjøre bilen selv. Det arrangeres tre turen per dag, og det lønner seg å reservere plass på forhånd.

Les mer her

2. Spennende haisafari og giftige slanger 

Universeum i Göteborg holder åpent mellom 10 og 18, og her er det duket for en fin dag for hele familien. Både haiene og slangene er heldigvis bak lås og slå, så du trenger ikke å bekymre deg for at de skal ta seg en smakebit av deg, men til gjengjeld kan du faktisk mate haiene under haisafarien. I Teknoteket kan dere selv bygge og konstruere, og hver dag klokken 11 er det tid for «Bygg en hai».

Les mer her

3. Et dypdykk i havnen 

Har du aldri vært om bord på en ubåt, er det bare å ta turen til Göteborgs havn, hvor det flytende fartøysmuseet Maritiman ligger. Familievennlig, spennende og lærerikt er stikkordene for museet, hvor du går til sjøs uten å kaste loss.

Les mer her

4. Nyt snøen før den forsvinner 

Skisesongen nærmer seg slutten, men påsken er en ypperlig anledning til å nyte siste rest av hvitt gull før småskoene skal pakkes frem igjen. I Åre kan du prøve den morsomme aktiviteten Snowbike, hvor du faktisk sykler i snøen. Den myke vårsnøen er som skapt for denne aktiviteten, og du kan melde deg på kurs og leie sykkel hele påsken.

Les mer her

5. Kul sledetur med ATV 

Samle familien og bli med på en morsom og annerledes sledetur. Hundespannet er byttet ut med ATV-er, så dette blir en spennende tur til baksiden av Åreskutan. Både flat mark og fjellsider skal forseres før man ankommer Agellhyddan. Der serveres det varm kakao og kaffe, og man får seg en deilig stund i vårsolen før sleden trekkes hjem igjen.

Les mer her

Annonse:

6. Påskefestival på Öland 

I fjor hadde påskefestivalen «Den Stora Äggröran» over 7500 besøkende. Festivalen, som ble arrangert for første gang i 2009, har mat, musikk og marked som sine nøkkelord. Ölandsinspirert mat som lammepølser og potetkaker kan nytes til toner fra lokale band, før man tar en tur for å titte på markedet.

Les mer her

7. Eventyrlig ferie på Äventyrsberget 

I Smålandsfjellene ligger en perle av en park, med aktiviteter og moro for hele familien. Hva med en tur i elgparken, en spasertur i tretoppene eller en actionfylt sykkeltur? Det finnes flere ulike pakkeløsninger hvor du får både overnatting i en koselig hytte, frokostbuffét og aktiviteter.

Les mer om påskepakken her

8. Kongelig påskeferie på slott 

I Skåne finner du omlag 150 slott. Flere av dem tar imot besøkende og tilbyr kunstopplevelser, god mat og spennende historier. Häckeberga Slott ble bygget i 1875, og ligger vakkert til på en av Häckebergasjöenssyv holmer. Slottet i senrennesanse-stil har unike rom til overnatting, og maten er alene verdt et besøk.

Les mer her

9. Start sykkelsesongen i Skåne 

Finnes det noe bedre enn å suse avgårde på en sykkel på flat mark, med vind i håret og vårfølelsen boblende i kroppen? Det Skånske klimaet åpner for å starte sykkelsesongen i påsken, og du kan ta med hele familien på en tur gjennom en mystisk bøkeskog. Skånesporet leder deg ut i den Skånske naturen.

Les mer her

10. Luksusvandring helt uten gnagsår 

Glem slitsomme skogsturer med teltstenger som mangler, en blytung sekk og gnagsår på hælene. Nå kan du bli med på en luksuriøs vandring mellom fantastiske slott og bekvemme hoteller med myke senger og middag servert på hvite duker. Og hvorfor ikke unne seg en spa-behandling, når man først er i gang?

Les mer her

Annonse:

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.