Vi bestiller sol til ferien, husk solbeskyttelse!

Vi bestiller sol til ferien, husk solbeskyttelse!

De siste årenes utvikling viser at nordmenn begynner å ta solbeskyttelse mer alvorlig.

Solfaktor 15-20 (medium beskyttelse) dominerer salget og ligger i gjennomsnitt på ca. 60%. Kjøp av de laveste faktorene på 6-10 er mer enn halvert på tre år, mens de høyeste solfaktorene 30-50+ har hatt en tilsvarende økning.

Vi bestiller sol til ferien, husk solbeskyttelse

Vi bestiller sol til ferien, husk solbeskyttelse

15 minutter i solen hvor 10% av huden er eksponert er nok til å dekke det daglige behovet for D-vitamin. Det er en myte at solbeskyttelse forhindrer denne prosessen. Dessverre blir den europeiske huden utsatt for mer UV-ståler enn den har godt av. Hudkreft er den krefttypen som vokser raskest. Ifølge kreftforeningen skyldes 90% av føflekkreft UV-ståler.

Annonse:

Den kortbølgede UVB-stålen regnes som den mest skadelige, men mye tyder på at UVA stråler også er farligere enn tidligere antatt. En huskeregel er at UVB-stråler gjør deg brun og brent, og UVA-stråler blant annet kan forårsake aldring og allergi. UVB-ståler stoppes av glass og skyer, den er sterkest på sommeren og når solen er sterkest mellom kl. 11-15. UVA-stråler trenger ned i underhuden og ødelegger hudfibrene, dette fører til aldringstegn på huden. UVA-stråler finnes i en konstant mengde hele året, fra solen går opp til den går ned. Vi blir gjennomsnittlig utsatt for 20 ganger mer UVA-ståler enn UVB-stråler.

SPF merkingen på solproduktene er en ren UVB-indeks. Det er viktig å sjekke at produktet også inneholder UVA-filter. Før å få en høy UVA beskyttelse må man opp i høy solfaktor. Som regel er UVA forholdet en til tre av UVB-indeksen.

UV-filtre kan deles inn i to hovedkategorier: fysiske og organiske filtre. Fysiske filtre beskytter huden ved å reflektere UV-stålene bort fra huden. Organiske filtre beskytter huden ved å absorbere UV-stålene som en svamp slik at de ikke gjør skade. Loreal konsernet brukte 20 år på å forske frem UVA-filteret Mexoryl SX, noen år senere UVA + UVB-filteret Mexoryl XL. Kombinasjonen av de to filtrene er patentert av Loreal konsernet, og blir brukt i både Garnier og Loreal Paris produkter.

Ambre Solaire har 80 års erfaring med solbeskyttelse. Det hele staret i 1936 da Ambre Solaire som det første merket i verden lanserte en sololje med solfaktor. Produktet ble lansert det året franskmennene fikk sin første betalte feriedag. Sololjen ble etter hvert synonymt med sommeren.

Garnier fokuserer på å skape produkter som gir god beskyttelse mot solen samtidig som de har en behagelig konsistens og anvendelig flaske. Ambre Solaire Moisturising spray SPF 50 har fått mye positiv omtale pga. sin brukervennlige spray-flaske som er enkel å bruke når man skal smøre inn barn som er i farten og ikke har noen ekstra tid til å stå stille.

Barns pigmenteringssystem er ikke fullstendig utviklet før i puberteten. Dette er grunnen til at produkter i serien Ambre Solaire Kids ikke går under SPF 30. Vi anbefaler å bruke SPF 50/50+ på barn, f. eks Ambre Solaire Kids resisto milk SPF 50+.

Sublime sun lanserer i februar 2015 solpleieserien Bare Skin Sensation som passer perfekt til sol-elskere. Produktene har god beskyttelse og en lett konsistens. Serien inneholder en spesiell solkrem for ansiktet med SPF 50+ som er så lett at du kan bruke den under sminken. Høy solfaktor i ansiktet beskytter deg mot pigmentflekker og andre aldringstegn. Solkremen har et bredt spekter av både UVB og UVA beskyttelse. Videre lanserer vi to kroppsmelk i SPF 15 og 30. Og sist, men ikke minst en dry mist i SPF 30. Dry mist er et relativt nytt produkt på markedet som er enkelt å spraye med, selv på vanskelige steder som ryggen.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.