Flere velger å gå på skiskole

Flere nordmenn velger å gå i skiskole – privatundervisning øker mest.

Flere og flere nordmenn går til skiskolen når de vil bli bedre til å stå på ski og brett. SkiStars skiskoler opplever en sterk økning i antall elever.

Å bruke noen dager av skiferien til å gå i skiskole blir mer og mer populært. Tall fra skiskolene på SkiStars fem destinasjoner, Hemsedal, Trysil, Sälen, Åre og Vemdalen, viser totalt en 14 prosents* økning i antall elever, og hele 25 prosent* opp for privatundervisning.

Flere velger å gå på skiskole

Flere velger å gå på skiskole

Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i SkiStar Trysil, synes tallene er veldig bra.

– Nordmenn liker å tro de er født med ski på beina, men slik er det antakelig ikke lenger. Skiskolens tall viser at nordmenn står for den største økningen. 28 prosent flere nordmenn har tatt privattimer i skiskolen denne vinteren, økningen for gruppeskiskole er 27 prosent. For svenske og danske gjester er økningen på henholdsvis 19 prosent for privatundervisning og sju prosent for gruppeskiskole, forteller hun.

Skiskolene i SkiStar (inkludert Trysilguidene i Trysil) hadde forrige sesong over 90.000 elever. I vinter ligger tallet an til å passere 100.000. Skiskolene tilbyr alt fra blant annet gruppeundervisning, til privattimer og personlig trener. Du kan lære det grunnleggende på ski og brett, bli bedre til å kjøre carvingsvinger og få gode off-piste-opplevelser.

– Elevene er alle typer mennesker. Fra små barn som har sine første dager på ski til erfarne skikjørere som hele tiden ønsker å bli litt bedre. Akkurat som på treningsstudioene kan du hos oss leie deg en personlig skitrener, få skreddersydde treningsprogram og oppleve stor framgang i bakken. Skiskolene har dyktige instruktører som er lidenskapelig opptatt av ski, brett og gode opplevelser på fjellet, sier Backe-Viken.

På fjellet er det magisk bra om dagen og alle bakker er i prinsipp åpne, ifølge Backe-Viken. Det er kalde netter, lange lyse skidager, nypreparerte bakker hver dag og fornøyde skigjester.

– Nå er det en måned igjen til påske og det ser bra ut. Men husk å bestille time i skiskolen, det vil garantert lønne seg, sier hun smilende.

* SkiStar ABs bookingstatistikk til og med dagens dato, sammenliknet med samme periode foregående år.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.