​Våren har kommet til Middelhavet!

​Våren har kommet til Middelhavet!

Tyvstart sommeren med behagelige temperaturer og nye reiseopplevelser før alle andre.

​Våren har kommet til Middelhavet!

​Våren har kommet til Middelhavet!

Vinterens ruskevær er ikke til å komme unna for oss nordboere i disse dager, men allerede i slutten av mars setter de første flyene kurs mot middelhavslandene med deilige temperaturer på rundt 20 grader.

– Mange reiser tidlig for å møte våren og få litt solpåfyll etter en lang vinter. Vårmånedene er billigere, og utvalget er stort. Om man ikke reiser med barn i skolealder kan det lønne seg å reise om våren, sier Sophie Frisholm Damsund, PR-ansvarlig i Ving Norge.

Også storbyer frister nordmenn i vårmånedene, og flere og flere tar seg en langhelg i en av Europas mange byer i disse dager.

– Vi har hatt en økning på 22 % på storbyreiser denne våren. Det er de store hovedstadene som er mest populære, og Barcelona og den franske rivieraen med sin kombinasjon av strand og storby lokker også til seg mange reiselystne, fortsetter Damsund.

Men de drar ikke bare for å kose seg i solen, 79 % som svarte på Vings reisepanel sa de helst opplevde storbyen de besøkte til fots. Så nordmenn tar som kjent bena fatt også når de er på storbyferie.

Annonse:

Sykkelturer på Mallorca

– Mange reiser til Mallorca nå for å få med seg mandeltrærnes blomstring, eller for å starte sykkelsesongen, forteller Damsund.

Mallorca er et yndet sted for sykling, og det er gode muligheter til å utvikle deg som syklist uansett hvilket nivå du ligger på. Øya har sykkelutleie og verksteder, og erfarne sykkelentusiaster som gjerne hjelper deg med sykkelrutetips.

– Sykling har blitt så populært at vi har satt opp en egen sykkelreise med Lexberg i mai. På denne turen får man trene, øve på teknikk og møte andre sykkelentusiaster. Lexberg har lenge vært en stor sykkel-aktør på Mallorca, og de har masse erfaring som våre deltagere kan dra nytte av, sier Damsund.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.