Skåla blir filmstjerne

Skåla blir filmstjerne

Den spektakulære fjellturen opp Skåla i Loen går til filmen og håper med dette å etablere seg som en av de store ikoniske fjellturene i Fjord Norge-regionen. Innovasjon Norge, Fjord Norge og Reisemål Stryn & Nordfjord står bak filmprosjektet, som nå skal inspirere flere til å ta turen.

Skåla blir filmstjerne

Skåla blir filmstjerne

Turen opp til Skåla, med sine 1843 meter over havet, er allerede en ikonisk fjelltur i Fjord Norge og er regnet for å være Norges høyeste fjelltopp med foten i fjorden. Turen byr på en unik utsikt over fjord, fjell og isbreer med det spektakulære runde steintårnet «Kloumannstårnet» på toppen.

– Vi har ønsket å lage en film om Skåla i mange år, og nå fikk vi endelig muligheten i samarbeid med Innovasjon Norge, Fjord Norge og lokale aktører. Målet er å vise denne vandreturen, som både er spektakulær, godt tilrettelagt og med en lang historie, til et bredere publikum. Skåla er plassert midt i den norske indrefileten i Stryn, i Jostedalsbreen Nasjonalpark, med ville og vakre Lodalen og den nye klatreruta Via Ferrata Loen rett i nærheten, vi ser et stort potensiale her, sier produktsjef Ann-Helen Blakset i Reisemål Stryn & Nordfjord.

Kloumannstårnet på toppen av Skåla, 1843 meter over havet, er kåret til Norges mest eiendommelige turisthytte. DNT melder om at det årlig passerer rundt 10 000 mennesker ved Skålavatnet. Arrangementet Skåla Opp i august samler alene nesten 2000 deltakere.

– Vi vet at turister kommer til Norge for å se og ikke minst oppleve norsk natur. Ikoniske vandreturer som Skåla, som både er godt tilrettelagt og har en historie som Kloumannstårnet på toppen, tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet og fungerer som et fyrtårn for regionen. Vi ønsker å gjøre flere, spesielt utenlandske turister oppmerksomme på denne unike muligheten, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin.

Stor interesse for naturbasert reiseliv

– Tall fra blant annet Adventure Travel Trade Association (ATTA), viser at naturbasert reiseliv er det segmentet som vil ha den sterkeste veksten innen globalt reiseliv de neste 10 årene. Fjord Norge har de siste årene opplevd en kraftig økning i interessen for naturbaserte aktiviteter. Vandreturer til både Preikestolen, Trolltunga, Skåla i Stryn og Romsdalseggen har opplevd en eksplosiv økning de siste årene. I fjor besøkte om lag en halv million disse populære turmålene. Vi ønsker å fortsette å tilrettelegge og videreutvikle gode pakketilbud for det naturbaserte reiselivet i Fjord Norge-regionen, sier Kristian B. Jørgensen, adm. dir. i Fjord Norge AS.

– Stryn har lange og sterke reiselivstradisjoner. Siden slutten av 1800-talet har folk valfartet hit for å oppleve naturen, og slik er det fremdeles. Utviklinga i Loen viser gode synergier mellom lokale krefter, kommunen, nasjonalparkmyndighetene, DNT og reiselivet. Tradisjonsrike Hotel Alexandra er naturligvis også en viktig aktør i dette, sier Blakset

– Målsetningen med den nye filmen, er å nå aktive og godt betalende kundesegmenter i Tyskland, Nederland, Sverige, Danmark, UK og USA. Sistnevnte marked har opplevd en meget positiv utvikling i vår region. Vi vil rett og slett få flere ut på tur og oppleve det fantastiske fjordlandskapet på kroppen, avslutter Jørgensen Fjord Norge.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.