5 romantiske slottshoteller

5 romantiske slottshoteller

Valentinsdagen er dagen for romantikk og kvalitetstid med din kjære. Noen gir hverandre søte kort og gaver, noen feirer den med en bedre middag – og mange benytter anledningen til å ta en langweekend i romantiske omgivelser.

Helgenen St. Valentines relikvieskrin og hjerte hviler passende nok i Irland. Den irske landskapet er vakkert og romantisk, og med sine utallige slott byr det på muligheter for den ultimate Valentinshelgen. Har dere ikke mulighet til å reise på kort varsel vil nok en slottsferie som gavekort fungere også…

Lough Eske Castle

Lough Eske Castle. Foto: Tourism Ireland

La deg inspirere av de 5 mest romantiske slottshotellene i Irland:

1. Castle Leslie
Castle Leslie ligger ca. 12 mil fra Dublin og ble kjent i 2002 da Sir Paul McCartney giftet seg Heather Mills her, etterfulgt av et overdådig bryllup for 300 gjester. Alle rommene er forskjellige – det eneste de har felles er at du ikke vil finne verken TV eller radio der. Nyt de vakre omgivelsene og hverandre, spis godt og føl dere som kongelige en hel helg.

2. Lough Eske Castle
Dette er et slående vakkert slott i nærheten av Donegal med et klassisk slottstårn, og fire av hovedsuitene har privat tilgang til tårnet. Storslagent som det er liker selvsagt også kjendisene seg her – for ikke lenge siden var Sarah Jessica Parker og Matthew Broderick her på en romantisk middag.

3. Clontarf Castle
Clontarf Castle har en unik plass i Dublins historie. Det ligger nær stedet der Battle of Clontarf fant sted, der den irske kongen Brian Boru i 1014 endelig fikk forvist vikingene fra Irland, og slottet var faktisk en del av forsvarsringen som ble bygget rundt Dublin i århundrene etter det berømte slaget.
Slottet ligger bare 10 minutter fra Dublin, så her er det muligheter til å kombinere storbyaktiviteter med romantisk overnatting i historiske omgivelser.

4. Bellingham Castle
Det opprinnelige slottet ble bygget på 1660-tallet og var frem til 1958 Bellingham-slektens hovedsete. Fra ca. 1960 har Bellingham Castle vært hotell, så nå kan du og din kjære også oppleve Bellinghams overdådige atmosfære på dette nydelige hotellet ca. 6 mil fra Dublin flyplass.

6. Kilronan Castle
Kilronan Castle er et av en håndfull irske slottseiendommer som kan spore sin historie tilbake til kongelige familier. Slottet ligger ca. 2 timer fra Dublin. Både bygningen og eiendommen rundt ble nydelig restaurert opplever nå en ny storhetstid som luksushotell, og dere finner neppe noen bedre ramme rundt en romantisk middag for to enn hotellets prisvinnende restaurant Douglas Hyde Fine Dining.

Dette er Valentinsdagen:

St. Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Valentinsdagen var opprinnelig er liturgisk feiring til minne om en eller flere tidlige kristne helgener med navnet Valentin. Levningene fra en av disse, den romerske presten Valentin, hviler i et relikvieskrin i Irland.

I den senere tid er romantiske konnotasjoner lagt til og forskjellige beretninger om martyrer med navnet Valentin er oppstått. En av disse mytene går ut på at Valentin ble fengslet og fordi han viet soldater og ikke tok avstand fra kristendommen, slik den romerske keiseren Claudius II forlangte.

En annen myte forteller at Valentin før han ble henrettet, skrev et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «… fra din Valentin».

I England utviklet dagen seg fra 1700-tallet til en anledning for å uttrykke kjærlighet gjennom gaver som blomster og konfekt samt valentinskort.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.