Flere vil leie hytte i Norge

Flere vil leie hytte i Norge.

Flere utlendinger vil leie hytte i Norge, viser nye tall. Svakere kronekurs gir muligheter for billigere ferie i Norge.

  TIL FJELLS. Om vinteren ønsker utenlandske hytteturister snø og gode skimuligheter, som her på Geilo. (Foto: Novasol)


TIL FJELLS. Om vinteren ønsker utenlandske hytteturister snø og gode skimuligheter, som her på Geilo. (Foto: Novasol)

– Hittil i år har leie av hytter økt med fire prosent sammenliknet med i fjor. Dermed fortsetter den positive utviklingen vi har sett de siste årene, sier salgs- og markedsansvarlig Pia Buen i Novasol Norge.

Novasol er Europas ledende formidler av ferieboliger og har 1500 hytter til leie rundt om i Norge. Norsk hytteferie er mest populært blant tyskere, dansker og nederlendere.

– Nå som vinterferien nærmer seg, lokker ulike fjelldestinasjoner mest. Da er det gode snøforhold og skimuligheter som gjelder, sier hun.

Det kraftige fallet i kronekursen gjør det billigere for utlendinger å feriere her, og de får mer for pengene sine enn før.

– Samtidig ser vi at flere nordmenn velger å feriere i Norge i stedet for å reise utenlands, noe som kan være et resultat av at lavere kronekurs har gjort det dyrere for nordmenn å feriere i utlandet, sier Buen.

Les også:

Vil være aktive

Trenden med at flere ønsker en aktiv ferie, bidrar også til at flere utlendinger søker seg til Norge, mener hun.

– Det virker som mange jakter mer på opplevelser enn avslapning og varme. Nå vil folk klatre, dykke, fiske, gå toppturer og stå på ski i ferien, sier Buen.

Ifølge Innovasjon Norge kan reiselivsnæringen se tilbake på tidenes turistsommer i fjor og en vekst som fortsatte ut året.

– Den svake kronekursen og økt interesse for Norge vil nok bidra til en videre vekst i antall gjestedøgn i 2015. Vi anslår en at det blir økning på rundt fem prosent i antall utenlandske ferie- og fritidsgjestedøgn i år, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin.

Geilo Holiday, som leier ut hytter på Geilo, har også merket større pågang.

– Den siste tiden har vi hatt et kraftig oppsving i bestillingene, noe som kan tyde på at mange utlendinger har oppdaget at det er blitt billigere å komme til Norge, sier bookingsjef Unni Forselv Moen i Geilo Holiday.

Trenger flere hytter

Hun forteller at de fleste av gjestene ønsker å delta aktivt på ulike arrangementer. Mange har god råd og snur ikke på krona.

– Om vinteren er det ski, hundekjøring, toppturer og andre vinteraktiviteter turistene vil ha. Sommerstid er fiske, fotturer og sykling populært. Gode matopplevelser, spa og andre luksuriøse tilbud kommer også høyt opp på listen, sier hun.

Den økte interessen fra utlandet gjør at Novasol har behov for flere utleiehytter i Norge.

– Vi er stadig på jakt etter flere hytter som kan leies ut, enten det er ved kysten, på fjellet eller i innlandet. Utleieinntektene kan man for eksempel bruke på nye ferieopplevelser, sier Pia Buen.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.