Påskeferien på fjellet

Nordmenn vil ikke gå glipp av påskeferien på fjellet!

Nordmenn bestiller påskeferien mye tidligere enn i fjor. Trysil og Hemsedal melder om over 50 prosent* økning i norske påskeferie-bestillinger.

Påskeferien på fjellet

Påskeferien på fjellet

Påskeferie på fjellet er for veldig mange vinterens høydepunkt. Hos SkiStar Norge, som eier og driver Norges to største og mest populære skianlegg, Trysil og Hemsedal, er det travle dager. Påskebestillingene tikker inn, og det som skiller seg markant fra forrige sesong er den store økningen i norske bestillinger.

I Hemsedal er økningen i norske bestillinger hele 61 prosent* sammenliknet med i fjor, Trysil kan melde om en økning på 48 prosent*.

Annonse:

Turid Backe-Viken, markedsansvarlig i SkiStar Trysil, sier nordmenn vanligvis bestiller skiferien mye senere enn svensker og dansker. Historisk har det vært sånn lenge, men hun tror mange nordmenn fikk en tankevekker da de skulle bestille jule- og nyttårsferie og oppdaget at alt var bortbestilt.

Les også: Hotell og overnatting i Hemsedal og i Trysil.

– Vi har ikke ubegrenset med plass, og det er mange som vil feire påskeferie i Trysil og Hemsedal. Venter du for lenge risikerer du at alle hytter, leiligheter og hotellrom er opptatt. Derfor lønner det seg å være tidlig ute, sier hun.

I Trysil og Hemsedal er vinteren på sitt aller flotteste om dagen. De gode pudderdagene har det allerede vært mange av, begge har godt over én meter snø og gnistrende skiføre.

En annen faktor som spiller inn er den svake kronekursen, mener Kenneth Larsen, markedsansvarlig i SkiStar Hemsedal. Når utenlandsferien blir dyrere fører det til at flere nordmenn vil feire påske på hjemmebane. I tillegg gjør ei svak krone Trysil og Hemsedal enda mer attraktive for skiglade svensker og dansker.

– At vi så langt har hatt en bra sesong, med mye snø og fine forhold, er nok også en medvirkende årsak til at flere nordmenn bestiller påskeferie tidligere enn før. Men det er en stund til påske, og det er fortsatt ledige hytter i Trysil og Hemsedal, sier Larsen.

*SkiStar ABs bookingstatistikk for objektsnetter. Tallene sammenlikner årets påskeperiode i uke 14 med fjorårets påskeperiode uke 16 (2014). 

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.