Opplevelser i utkanten av Barcelona

Opplevelser i utkanten av Barcelona.

I Barcelona vil du aldri gå tom for steder å se, ting å gjøre, mat å prøve, men går du lei av bylivet, da er heldigvis veien kort til fjell, strender og vakre småbyer. Mer om dette her.

Girona

Girona eller Gerona er en by i det nordlige Catalonia. Byen er hovedstad i den katalanske provinsen med samme navn og i det katalanske comarca Gironès. Girona inneholder mange gamle hus, store kirker og brosteinsbelagte gater. Ved utvisningen av jødene i 1492, var Girona hjemmet til et stort jødisk samfunn. I Girona finnes også en av verdens beste restauranter, El Celler de Can Roca.

Hoteller og overnatting i Girona finnes her.

cathedral girona

cathedral girona

Figueres

Figueres er en by i Catalonia i provinsen Girona, i nord-øst Spania. Figueres ligger nord i regionen Emporda i Catalonia. Byen har ca. 37.000 innbyggere, og ligger drøye 1,5 times togtur nord for Barcelona. Figueres har nydelig arkitektur, slott fra det 18. århundre (Castell de Sant Ferran), museum, teater og mer. Hoteller i Figueres.

Montserrat

Montserrat er eit fjell nær Barcelona i Catalonia i Spania. Her ligg eit benediktinarkloster med heilagdomen Jomfru av Montserrat. Hoteller i Montserrat finnes her.

Eksempel på arkitektur i Barcelona

Eksempel på arkitektur i Barcelona

Sitges

Sitges er en liten by rundt 35 kilometer sørvest for Barcelona i Catalonia i Spania. Den er kjent for sin filmfestival og sitt karneval. Mellom fjellene og havet finner man vakre strender, utesteder og historiske bygninger. Hoteller i Sitges.

Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú er en by i provinsen Barcelona i Catalonia i Spania. Byen var opprinnelig en fiskelandsby, men har i dag vokst til en by med ca 65 000 innbyggere. Behov for overnatting i Vilanova i la Geltrú? Les mer.

Tarragona

Tarragona er en by i det sørlige Catalonia, i Spania. Den er hovedstaden i comarca Tarragonès og i provinsen Tarragona. Tarragona kjent for sine romerske ruiner. Siden Museu d’Historia de Tarragona – som omfatter de viktigste romerske områder. I fiskenabolaget El Serrallo finnes mange fine fiskerestauranter. Hoteller og overnatting i Tarragona finnes her.

Opplevelser i utkanten av Barcelona

Opplevelser i utkanten av Barcelona

Collserola

Serra de Collserola er en del av fjellkjeden Serralada Litoral som strekker seg mellom elvene Besòs og Llobregat i Catalonia. Den skiller Barcelona fra comarcaet Vallès. Den høyeste toppen er Tibidabo med sine 512 meter over havet.

Colònia Güell

Colònia Güell-krypten er et verk av den katalanske arkitekten Antoni Gaudí. Den ligger i Santa Coloma de Cervelló nær Barcelona, og står på UNESCOs verdensarliste som en del av oppføringa Gaudís verker.  Se hoteller i nærheten her.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.