Lykkeligere og mindre stresset av ferie!

Ferie har positiv innvirkning på helsen og jobben.

Norge er blant de landene i verden som verdsetter ferie høyest. Og etter ferien er vi både gladere, lykkeligere og mindre stresset. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av reisebyrået Expedia.no.

Lykkeligere og mindre stresset av ferie

Lykkeligere og mindre stresset av ferie

Forrige uke returnerte hele Norge tilbake til jobb etter en lang juleferie. Og påfyll av ferie gjør godt. Over 90 prosent av oss føler seg mer lykkelig og mer avslappet, samtidig som samvær med familien gjør godt, viser en ny undersøkelse gjennomført av Expedia. Sammenlignet med andre land i undersøkelsen skiller Norge seg spesielt ut. Nordmenn opplever at ferien er viktig for egen helse og velvære. Så mange som 94 prosent av oss er enige i påstanden ovenfor, og det er faktisk blant de høyeste nivåene globalt sett, viser undersøkelsen. Bare Brasil har høyere resultat i undersøkelsen. 95 prosent av brasilianerne mener ferie henger sammen med egen helse og velvære.

─ Vi nordmenn elsker ferie, og det er kanskje ikke så overraskende når ferien tillater oss å koble av. Ferien gir oss anledning til virkelig å slappe av hvor vi føler at kropp og sinn er på samme lag, sier Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

Mye kan tyde på at Gogstad har rett i sine antakelser. Så mange som én av fem bestiller ny ferie allerede én uke etter endt ferie, mens nærmere 20 prosent oppgir at ny ferie er booket allerede første måneden etter at man avsluttet ferien. Lite slår ferie når det kommer til avkobling og ro, men det kan se ut som flere nordmenn booker neste ferie tidlig, og på den måten har noe å se frem til gjennom disse kalde og mørke vintermånedene.

Annonse: 300x250 Beach

Norske sjefer er igjen mest forståelsesfulle

Norge skiller seg markant ut i undersøkelsen da vi har kåret våre ledere til de mest forståelsesfulle i verden. Hele 82 prosent opplever at sjefen både oppmuntrer og støtter arbeidstakerne sine til å ta ferie. Globalt sett ligger tallet på 55 prosent.

─ Ingen land er flinkere til å slappe av på ferien enn vi nordmenn, og det er kanskje ikke så rart når vi kan ta ferie med god samvittighet. Vi har verdens mest forståelsesfulle sjefer, og det påvirker den gode feriefølelsen vår, fortsetter Gogstad.

Så mange som 74 prosent av oss har ikke dårlig samvittighet for å ta ut ferie, sammenlignet med kun 59 prosent av svenskene og 33 prosent av japanerne.

Med fulladet batteri og motivasjon på topp

Samtidig som vi er mer uthvilt etter en lang og god ferie svarer over 80 prosent at ferien bidrar til at vi er mindre stresset og mer motivert til å gjøre en god innsats på jobb. Hvorvidt det er påfyll av egentid, kvalitetstid med familien eller tid til å dyrke fritidsinteresser som påvirker dette er uvisst, men undersøkelsen viser samtidig at vi opparbeider oss mer søvn gjennom feriedagene. I snitt sover vi én time mer gjennom ferien, viser undersøkelsen. Med én uke ferie henter vi altså inn én god natts søvn.

─ Nordmenn er virkelig gode på å gjøre det beste ut av ferien. Vi jobber mye, og det blir stadig vanskeligere å skille jobb- og privatliv. Samtidig er vi kompromissløse når det kommer til ferien. Det er i ferien vi virkelig slapper av, og det gjør vi med god samvittighet, avslutter Gogstad. 

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.