Tel Aviv – Nytt medlem i UNESCO

Tel Aviv er det nyeste medlemmet i UNESCOs «Creative Cities Network»

Tel Aviv har nettopp blitt medlem i den prestisjefylte UNESCO-gruppen «Creative Cities Network» – et nettverk med kreative byer – i kategorien mediakunst.

Dette er andre gang Tel Aviv kommer på UNESCOs liste da byen for et tiår siden kom på UNESCOs verdensarvliste på grunn av dens ekstraordinære og vakre samling av mer enn 4 000 originale hvite Bauhaus-bygninger spredt over hele byen.

Tel Aviv - Nytt medlem i UNESCO

Tel Aviv – Nytt medlem i UNESCO

UNESCO etablerte «Creative Cities Network» for å stimulere til et samarbeid mellom internasjonale byer for å fremme lokale kreative næringer og utnytte entreprenørskap og kreativitet for å styrke både lokal økonomi og sosial utvikling. I denne måneden slutter Tel Aviv seg til de 41 andre byene som hver for seg er anerkjent innenfor sju kategorier: Litteratur, film, musikk, håndverk og husflid, design, mediakunst og gastronomi.

Byene innenfor området mediakunst kjennetegnes av forekomsten av kreative profesjoner og kulturell aktivitet motivert av bruken av digital teknologi og vellykket implementering av mediakunst for å forbedre urbant liv. Dette blir målt i tilgjengeligheten av kulturelle arrangementer og produkter via digital teknologi, i tillegg til forekomsten av elektroniske kunstformer og integreringen i sivilsamfunnet.

Byens blomstrende høyteknologiske arena og initiativer, spesielt innen feltet mediakunst, skaffet Tel Aviv dens plass i UNESCOs «Creative Cities Network». For tiden er det mer enn 700 nystartede virksomheter i Tel Aviv, en by med litt over 400 000 innbyggere. Tel Aviv har det nest største antallet nyetablerere sett i forhold til andre byer i verden og det høyeste antallet nystartede virksomheter per innbygger.

Opptaket av Tel Aviv i «Creative Cities Network» er en stor ære for byen, og vil bidra til å styrke utviklingen av aktiviteter, prosjekter og initiativer innenfor feltet mediakunst og kultur.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.