Miljøalternativer i leiebilmarkedet

Økende interesse for miljøalternativer i leiebilmarkedet.

Hver tredje nordmann vil velge å leie el- eller hybridbil fremfor vanlig bil, viser en ny undersøkelse gjort for leiebilselskapet Avis. Avis statistikk for utleie av miljøvennlige biler under konseptet Go Green bekrefter funnene i undersøkelsen.

Miljøalternativer i leiebilmarkedet

Miljøalternativer i leiebilmarkedet

I følge undersøkelsen som er gjennomført av analyseselskapet YouGov for Avis, er det særlig den yngste delen av befolkningen som er positive til de miljøvennlige leiebilalternativene. Interessen synker i de eldre aldersgruppene.
− For oss er det svært gledelig at stadig flere er positive til miljøalternativene. Vi har i lengre tid satset på dette segmentet gjennom vårt konsept Avis GO Green, som har blitt svært godt mottatt av markedet. Våre elbiler og hybridbiler er våre mest populære biler, og er til enhver tid utleid, sier administrerende direktør Ole Grønvold for Avis og Budget bilutleie i Norge.

Dreining i markedet

Det er særlig kvinner som er opptatt av miljøaspektet ved valg av leiebil. 60 prosent av de spurte kvinnene svarer at dette er viktigste grunn til å velge el- eller hybridbil, mot bare 43 prosent av mennene. Overordnet er det miljøhensyn og lave driftskostnader som fremheves som grunnene til å velge de miljøvennlige alternativene.
− Vi ser en klar dreining i markedet, og langt mer bevisste kunder. Så lenge vi kan tilby konkurransedyktige betingelser på de miljøvennlige alternativene, velger kundene dette. Den viktigste utfordringen nå, som også kommer frem i undersøkelsen er usikkerheten rundt et tilstrekkelig utbygd nettverk av ladestasjoner og dermed bilenes rekkevidde på lengre turer. Men dette bedrer seg raskt, sier Grønvold.

Annonse:

Viktig strategisk satsing

Totalt har Avis vel 320 el- og hybridbiler i sitt bilsortiment i dag. Det er særlig bestselgeren Nissan Leaf som er populære, men også den mer eksklusive Tesla Model S opplever stor pågang. Avis har blant annet nettopp også inngått en avtale med Tesla om å levere erstatningsbiler for Teslakunder som har bilen på verksted. Avtalen innebærer at Avis i første omgang har kjøpt inn 25 nye Tesla Model S.
− På grunn av den store pågangen er vi midt i en prosess hvor vi øker satsingen på denne typen biler betydelig. Vi ser også at det er en interesse for vårt månedsleiekonsept også for elbiler. Vi opplever at Avis GO Green gir oss en klar konkurransefordel i markedet, og derfor er dette en viktig strategisk beslutning for oss, påpeker Grønvold.

Endrede behov og bruksmønster

Avis merker også en endring i nordmenns behov og bilbruk. Økt befolkningstetthet, urbanisering og miljøhensyn bidrar til at stadig flere velger bort egen bil, og i stedet leier bil ved behov. Resultatet av dette er at man ser at leiebil er et alternativ som velges i stadig flere sammenhenger.
− Uten at vi skal si at det er en trend merker vi at stadig flere som leier bil hos oss er personer som har valgt bort det å ha egen bil. For mange er det å eie bil dårlig økonomi, og lite hensiktsmessig. Gjennom oss kan man lettere velge bil avhengig av behov. Noen ganger trenger man en liten bil, andre ganger en stor – og stadig oftere velges altså det miljøvennlige alternativet, avslutter Grønvold.

Om Avis og Budget bilutleie

RAC Group AS eier per i dag Avis og Budget bilutleie i Norge. Selskapet eier i tillegg RAC Tyres hvor dekkjedene Dekk1 og DekkPartner inngår, samt bilglasskjeden Steinspruten Bilglass. I tillegg eier RAC Group rettighetene til driften av Avis og Budget i resten av Skandinavia og på Island.

RAC Group inngikk på slutten av fjoråret en avtale med Avis Budget Group om at de overtar eierskapet til leiebilselskapene Avis og Budget i Skandinavia fra og med 1. februar 2015. Da det her er snakk om et rent aksjesalg, så vil dette ikke medføre noen vesentlige endringer i driften.

RAC Group AS eies med 51 % av Pett kjede- og servicekontor AS og 49 % av Dag André Johansen AS. I Norge har RAC Group, gjennom oppkjøp i dekkbransjen og bilglass-bransjen, lagt til rette for samlokalisering og integrasjon med dekkselskapene Dekk1 og Dekkpartner samt bilglasskjeden Steinspruten Bilglass

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.