Backpacking er fortsatt populært

Backpacking er fortsatt populært blant de unge.

‘’Å reise er å leve’’ er et kjent sitat fra H.C. Andersen og unge nordmenn har trykket utsagnet til sitt bryst i lang tid.

Backpacking er fortsatt populært

Backpacking er fortsatt populært

KILROY har i snart 25 år spesialisert seg på lengre reiser og ser at trenden med å komme seg opp fra sofaen og ut i verden er urokkelig. En titt på statistikkene hos KILROY for 2014 viser at nærmere 40% av kundene som jakter store opplevelser faktisk er på reise i mer enn 90 dager og gjennomsnittsalderen hos kundene er 24 år. Dette er tall som har vært relativt stabile over de siste fem årene, men en internasjonal undersøkelse fra WYSETC (World Youth Student and Educational Travel Confederation) viser at det er et økende antall unge som nå definerer seg som reisende og backpacking blir sett på som en livsstil. Undersøkelsen sier videre at unge reisende nå representerer 20% av all internasjonal turisme, hvilket gjør det enormt fra et økonomisk perspektiv.

Jorden rundt-reiser

KILROY har en solid posisjon som Norges jorden rundt-spesialist og lager ulike reiseruter på kryss og tvers av kloden. De ansatte har selv reist jorden rundt og jobber med å skreddersy turer som strekker seg lenger – bokstavelig talt – enn det man selv kan bestille på nettet.

I fjor solgte selskapet reiser til hele 193 land og det er lengre reiser som gjelder. Nord-Amerika med USA i spissen er den mest populære verdensdelen, tett fulgt av Asia, Australia og Sør-Amerika. To, tre kontinenter på samme tur er vanlig. Det skal skje mye underveis; safari, frivillig arbeid, dykking eller surfekurs for å nevne noe.

De unge i dag er kanskje ikke mer eventyrlystne enn før, men de bruker mer tid på planleggingen, er tidligere ute med å bestille og har høyere forventninger til opplevelser enn tidligere. Reisebyrået forteller at kompleksiteten og kravet til aktiviteter underveis er økende. Reise er mer enn en ferie. ‘Våre kunder vil gjerne ha en kombinasjon av frihet og planlagt program,’ sier Flavia Forster, daglig leder. ‘Folk vet mer og er forberedt på hva de vil prioritere’. Dette betyr også at de bruker også mer penger underveis. I gjennomsnitt 50 euro per døgn i lommepenger (fra WYSETC).

Annonse:

Flashpacking

Flashpacking er et uttrykk som har oppstått de siste årene og kjennetegner en moderne backpacker. Flashpacking er en optimalisert og enklere måte å reise på. Tradisjonell backpacking kan bli sett på som tungvint og utdatert og flashpacking er egentlig bare en beskrivelse av en klassisk måte å reise på. Bare litt mer fancy. Lett, raskt og enkelt. Kort oppsummert: En flashpacker bruker gjerne mer penger og er borte i en kortere periode, men gjør fortsatt de samme tingene og reiser de samme stedene som en backpacker.

Alene eller sammen

De fleste reiser sammen med én eller flere, men turer på egen hånd appellerer også til mange – det gir rom for ytterligere frihet og positive utfordringer. Det kan være en naturlig barriere å skulle reise helt alene, det er heller ikke noe enhver trives med. Mangler du noen å reise med eller ønsker å være flere i gruppe så kan det ordnes gjennom populære fellesreiser jorden rundt som KILROY jevnlig setter opp gjennom hele året. På fellesreisene legges det opp til nye vennskap og et trygt reisefølge uten at man nødvendigvis må tilbringe alle dager sammen. Et unikt reisekonsept for de som mangler noen å reise sammen med.

Selvrealisering

‘Å investere i å reise er kanskje å sette Maslow litt på hodet, men det er verdifullt at ungdom opplever verden og utfordrer seg selv både fysisk og mentalt,’ sier Forster. Å reise er en viktig kraft for økt toleranse, integrering og forening av mennesker på tvers av deres bakgrunn. Det er en utdanning man ikke kan få servert her hjemme på samme måte, og som ung er man kanskje mer mottagelig for inntrykkene. Undersøkelsen til WYSETC viser at en av de største motivasjonsfaktorene for å reise er nettopp det å komme i kontakt med lokalbefolkningen og oppleve hverdagslivet i andre land.

‘For oss er det helt åpenbart at man skal ut å reise som ung’, fortsetter Forster. ‘Reis før det er for sent. Reis langt og skyndt deg før fordommer og forpliktelser som jobb, huslån og familie tar over!’ oppfordrer hun.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.