Norwegian fløy 24 millioner passasjerer

Norwegian fløy 24 millioner passasjerer i 2014 – 130 millioner siden oppstarten

Norwegian satte ny passasjerrekord i 2014 med nærmere 24 millioner passasjerer. Det er tre millioner flere enn året før. Siden oppstarten i 2002 har 130 millioner passasjerer reist med Norwegian. Fjoråret var preget av høy kapasitetsvekst, men likevel høy fyllingsgrad.

Norwegian fløy 24 millioner passasjerer

Norwegian fløy 24 millioner passasjerer

Fyllingsgraden på årsbasis var 81 prosent i 2014, opp fra 78 prosent i 2013. I 2014 fornyet Norwegian flyflåten betydelig, lanserte mange nye ruter – både interkontinentalt og i Europa, samt etablerte nye baser i USA og Spania.

Også årets siste måned var preget av kapasitetsøkning og sterk fyllingsgrad. I desember fløy 1 635 596 millioner passasjerer med Norwegian. Fyllingsgraden var 81,3 prosent, opp 3,3 prosentpoeng fra samme måned i 2013. Kapasitetsveksten (ASK) var på 12 prosent og trafikkveksten (RPK) på 17 prosent i årets siste måned, mens antall passasjerer økte med to prosent.

– Tre millioner flere passasjerer valgte å fly med oss i 2014 sammenlignet med året før og det totale passasjertallet kom opp i 24 millioner. Stadig nye kunder kommer om bord. Ikke minst i nye markeder utenfor Skandinavia ser vi at mange har prøvd Norwegian for første gang, likt tilbudet vårt og kommet tilbake. Det gjør oss bedre rustet til å møte en stadig sterkere internasjonal konkurranse. England, USA og Spania er eksempler på markeder med stort kundetilfang hvor vår vekst bidrar til å øke fremtidig konkurransekraft og dermed trygge arbeidsplasser i Norwegian, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

– Det er også gledelig at Norwegian har fått en rekke viktige kundepriser gjennom året. På tampen av året ser vi at økt reiselyst i julen bidrar positivt til trafikktallene og jeg er spesielt godt fornøyd med at vi både på årsbasis og i desember fylte flyene enda bedre enn året før, sier Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygningene i desember, hvorav 75,2 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.